Heb je echt SSL nodig op je WordPress site?

Heb je echt SSL nodig op je WordPress site?

WordPress is hard bezig om websites veiliger te maken. Begin dit jaar gaf Automattic CEO Matt Mullenweg al aan dat ze in 2017 meer zouden gaan investeren in SSL, onder andere door alleen hosting providers te promoten die SSL certificaten verstrekken. Maar wat is SSL precies? En heb jij ook SSL nodig op je WordPress site?

Wat is SSL?

SSL (een afkorting van Secure Sockey Layer) is een webstandaard die de communicatie tussen de gebruiker en de website (of server) versleuteld. SSL draagt bij aan het creëren van een veilige verbinding, zodat de informatie die verstuurd wordt niet door hackers onderschept kan worden.

Heb ik SSL nodig?

Het toevoegen van SSL aan je WordPress site heeft veel voordelen.

Ten eerste maakt het je website veiliger. Je bezoekers kunnen (door het https:// voor je domeinnaam) ook zien dat je website is beschermd met SSL, wat het vertrouwen vergroot.

Dit is extra belangrijk als je een webshop runt; dat betekent namelijk dat er gevoelige informatie van je klanten over de website wordt verstuurd, zoals hun naam, adres en creditcard gegevens. Als je site dan niet met SSL is beschermd, kan de informatie al tijdens het checkout proces door hackers worden onderschept. Dat is dan ook de reden dat bijna alle betalingssystemen (zoals PayPal en Stripe) vereisen dat je een SSL certificaat hebt.

Maar er is nog een andere reden waarom het slim is om SSL op je WordPress site te installeren. Google heeft namelijk aangekondigd om HTTPS en SSL als ranking factor mee te nemen. Dat betekent dat een SSL certificaat ook helpt bij je zoekmachine optimalisatie (SEO). Een website met SSL zal uiteindelijk beter vindbaar zijn dan een website zonder SSL, en dus ook meer bezoekers trekken.

SSL installeren?

Ben je overtuigd dat het installeren van SSL op je WordPress site een slimme zet is, maar weet je niet hoe dit moet? Morgen leggen we het stap voor stap aan je uit!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.