WordPress gaat in 2017 nog meer investeren in SSL

WordPress gaat in 2017 nog meer investeren in SSL

Automattic, het bedrijf achter WordPress, wil dat iedereen weet dat ze hard bezig zijn om WordPress volgend jaar nog veiliger te maken. Vorige week kondigden ze dan ook aan dat ze in 2017 flink in SSL technologie zullen gaan investeren.

SSL

“We zitten op een keerpunt,” schreef Automattic CEO en WordPress oprichter Matt Mullenweg. “2017 wordt het jaar waarin we features in WordPress zien die van hosts vereisen dat ze SSL beschikbaar stellen. Net zoals Javascript bijna essentieel is voor een betere gebruikerservaring, en moderne PHP versies dat zijn voor performance. SSL is simpelweg de eerstvolgende horde die onze gebruikers tegen zullen komen.”

HTTPS

Als lid van het Let’s Encrypt project is Automattic al bekend met wat er moet gebeuren om de beveiliging van WordPress sites te verbeteren. En nu WordPress zo hard groeit – meer dan 25% van alle websites draait op WordPress – wordt dat alleen maar belangrijker. Zou het platform niet de nodige maatregelen nemen, dan zal dat spoedig tot ernstige problemen kunnen leiden. Automattic heeft eerder dit jaar al gratis HTTPS ondersteuning voor custom WordPress domeinen in het leven geroepen, en biedt tevens SSL certificatie voor WordPress.com subdomeinen.

Strenger

Automattic wordt dus strenger, maar wat betekent dat voor WordPress gebruikers? Wel, in de eerste instantie zal WordPress alleen nog maar hosting providers gaan promoten die standaard SSL certificaten verstrekken aan hun klanten. In de toekomst zullen de maatregelen nog strenger worden.

Waarschuwing

De aankondiging is tevens een waarschuwing aan third-party ontwikkelaars en partners dat Automattic strenger zal worden, en alleen nog samenwerkingen aan zal gaan met bedrijven die voldoen aan alle veiligheidseisen. Het bedrijf komt hiermee een eerder gedane belofte na die gedaan is bij de participatie aan de Reset the Net beweging. Deze beweging wil een einde maken aan de exploiteerbare gaten in encryptie software, inclusief SSL encryptie standaarden.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.