WooCommerce 3.5 is uit

WooCommerce 3.5 is uit

WooCommerce 3.5 is afgelopen week uitgebracht. Het betreft een relatief kleine update die sinds mei in ontwikkeling was, en waarvan de testfase in september van start ging. Deze versie van de populaire WordPress webshop plugin heeft terugwerkende compatibiliteit tot versie 3.0 van de plugin, maar gebruikers krijgen zoals altijd wel het advies om al hun thema’s en extensies te testen voor ze updaten.

Over WooCommerce 3.5

Webshop eigenaren die upgraden naar WooCommerce 3.5, kunnen ten eerste een aantal veranderingen in de standaard transactionele e-mails verwachten. Deze mails zijn herschreven om vriendelijker en menselijker over te komen. De content van de volgende e-mails is aangepast: on-hold, processing, completed, refunded (full en partially), invoice (pending en non-pending), customer notes, password reset en new account. Ook de standaard content in de admin e-mails is waar nodig herschreven.

De WooCommerce REST API is ook verbeterd, wat interessant is voor ontwikkelaars.

Verder introduceert WooCommerce 3.5 ondersteuning voor de Custom Product Tables feature plugin, die ontwikkeld wordt ter verbetering van webshop performance en schaalbaarheid. Het opslaan van productgegevens in custom tabellen kan in bepaalde gevallen resulteren in 30% snellere laadtijden.

De “Preview Changes” knop in de publish meta box, die je altijd zag bij het bewerken van producten, is verwijderd in versie 3.5. Mocht je deze knop missen, Rémi Corson heeft een snelle CSS snippet gemaakt om hem weer terug te zetten.

Nieuwe backend

WooCommerce krijgt overigens ook een nieuwe backend, maar daar moeten we nog even op wachten. De bèta versie van de nieuwe plugin zal waarschijnlijk begin 2019 op WordPress.org beschikbaar komen. De officiële versie zal, als alles volgens plan verloopt, nog in het eerste kwartaal van 2019 worden uitgerold.

Meer weten overWooCommerce 3.5?

Wil je meer weten over wat er allemaal nieuw is in WooCommerce 3.5, dan kun je de release post op WooCommerce.WordPress.com raadplegen.

 

Maak je nog geen gebruik van WooCommerce maar heb je wel plannen om een eigen webwinkel te beginnen? Lees dan ons uitgebreide kennisbank artikel over een WordPress webshop maken!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.