WooCommerce krijgt een nieuwe backend

WooCommerce krijgt een nieuwe backend

Tijdens WooSesh, de gratis virtuele conferentie die gewijd is aan WooCommerce, werd afgelopen week bekend gemaakt dat WooCommerce binnenkort een nieuwe backend krijgt. Het project wordt ontwikkeld op Github als een plugin met de naam WC-Admin.

Nieuwe backend

Het dashboard is een landingspagina waar webshop eigenaren in een oogopslag kunnen zien hoe hun webshop ervoor staat. De nieuwe interface draait op het React JavaScript framework; de React componenten zijn onderdeel van het Gutenberg project. Net als bij de nieuwe editor gaat het om een modulaire omgeving die gebruikers de mogelijkheid biedt om blocks toe te voegen, te verplaatsen en te verwijderen. Ontwikkelaars kunnen het dashboard uitbreiden en custom blocks aanbieden.

Rapportages

Als aanvulling op de nieuwe interface hebben ook de rapportages een make-over gekregen. Webshop eigenaren kunnen straks data filteren, gegevens verkrijgen en rapporten downloaden als CSV bestand. Ze krijgen ook makkelijker toegang tot belangrijke gegevens. Het activiteitenpaneel heeft een compleet nieuw ontwerp gekregen en zal vanaf elke pagina in de WooCommerce backend toegankelijk zijn. Er komt ook een notificatiepagina op het activiteitenpaneel die als een email inbox zal fungeren.

WooCommerce krijgt een nieuwe backend

WooCommerce krijgt een nieuwe backend

Implementatie van de plugin in de WooCommerce core

Wil je WC-Admin al in actie zien, dan kun je de plugin downloaden en deze op een testomgeving draaien. Het WooCommerce team raadt af om de plugin nu al op een werkende webshop te gebruiken. Zodra de plugin beta status heeft bereikt (waarschijnlijk begin 2019), zal WC-Admin beschikbaar worden gesteld op WordPress.org. Dan kan de plugin door een groter publiek worden getest alvorens de nieuwe backend in de WooCommerce core wordt geïmplementeerd. Dat zal waarschijnlijk nog in het eerste kwartaal van 2019 gebeuren.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, zorg dan dat je het WooCommerce developer blog in de gaten houdt; hier zal elke twee weken een update worden gepubliceerd.

 

Lees ook: Wat gaat fase 2 van het Gutenberg project inhouden?

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.