Wholesome Publishing plugin: blok opmerkingen en conceptuele blokken

Wholesome Publishing plugin: blok opmerkingen en conceptuele blokken

Blok-gerelateerde plugins schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond. Recentelijk bespraken we nog de Gutenberg Forms plugin en de EditorPlus WordPress plugin. Matt Watson heeft afgelopen week zijn nieuwe Wholesome Publishing plugin gelanceerd. Deze plugin voegt een aantal simpele maar handige bewerkingsopties toe. Die maken het mogelijk om per blok geneste opmerkingen toe te voegen. Ook kun je individuele blokken als concepten markeren.

Geneste blok opmerkingen

Wanneer je met een team van schrijvers samenwerkt, is het handig als je opmerkingen kunt toevoegen aan berichten. Hier zijn tal van mogelijkheden voor, alleen worden die meestal onderaan het editor scherm weggestopt. De Wholesome Publishing plugin maakt het mogelijk om per blok opmerkingen toe te voegen. Het enige dat je hoeft te doen is op de opmerking-knop in de gereedschapsbalk klikken. Vervolgens wordt er een nieuw paneel geopend in de zijbalk, met een tekstvenster waar je een opmerking aan het geselecteerde blok kunt toevoegen. De plugin ruimt ook netjes zijn eigen rotzooi op. Als een gebruiker een blok verwijdert, worden de bijbehorende opmerkingen ook verwijdert.

Conceptuele blokken

Wholesome Publishing biedt ook de mogelijkheid om elk blok in een bericht als concept te markeren, wat betekent dat het blok dan niet aan de frontend van de site zichtbaar is. Deze feature gaat hand in hand met de eerste; redacteurs kunnen dan bijvoorbeeld in een opmerking uitleggen waarom een blok als concept gemarkeerd is. De optie om een blok als concept te markeren is te vinden in het blok opties paneel onder het tabje ‘Publishing’.

Meer weten over de Wholesome Publishing plugin?

Hoewel ik Wholesome Publishing nog geen volwaardige, professionele editing plugin zou willen noemen, is versie 1.0 zeer veelbelovend. De plugin werkt prima met zowel WordPress core plugins als blokken van derden. Wholesome Publishing is helemaal gratis te downloaden via het plugin directory op WordPress.org en zeker het proberen waard, vooral als je met meerdere auteurs samenwerkt.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.