Flexibel blok design met de EditorPlus WordPress plugin

Flexibel blok design met de EditorPlus WordPress plugin

Vorige week schreven we over de Gutenberg Forms plugin, een extensie van Munir Kamal die speciaal ontwikkeld werd voor het bouwen van formulieren in de blok editor. Intussen heeft Kamal nog een andere interessante blok plugin geïntroduceerd: de EditorPlus WordPress plugin.

Over de EditorPlus WordPress plugin

De meeste blok-gerelateerde plugins die we zien verstrekken custom blokken om bepaalde design elementen te realiseren. EditorPlus pakt het net even anders aan. De plugin voegt namelijk extra design opties toe aan de bestaande WordPress blokken, waardoor je meer flexibiliteit krijgt om je webpagina’s te ontwerpen.

Hoe werkt het?

Nadat je de EditorPlus plugin geïnstalleerd en geactiveerd hebt, kun je een bericht of pagina openen in de blok editor. Je hebt dan direct beschikking over de nieuwe design opties. Wanneer je een blok toevoegt, verschijnen er acht nieuwe tabs onder het blok opties paneel:

 • Border
 • Box Shadow
 • Sizing
 • Background
 • Margin
 • Padding
 • Border Radius
 • Extras

Op dit moment zijn deze tabs alleen nog beschikbaar voor de WordPress core blokken, dus nog niet voor blokken die je met plugins van derden hebt toegevoegd.

Elke blok opties tab heeft ook de mysterieuze ‘R’ en ‘H’ knoppen. De ‘R’ knop geeft toegang tot responsive opties, wat betekent dat je blok stijlen kunt aanpassen voor desktop, tablet en mobiele schermen. De ‘H’ knop stelt je in staat om het ontwerp aan te passen op basis van mouse-overs.

Tot slot

De EditorPlus WordPress plugin verpakt een breed scala aan opties in slechts een klein beetje ruimte. Die nieuwe tabs zullen in het begin waarschijnlijk wat overweldigend voelen. Maar als je er een beetje mee gaat experimenteren zul je merken dat de plugin bijzonder simpel in gebruik is. Dit is zeker een aanrader voor WordPress gebruikers die vanuit de blok editor snel custom layouts willen bouwen. EditorPlus laat zien van wat er allemaal mogelijk is met de blok editor. Hopelijk kunnen we dit soort design opties over een tijdje in de WordPress core krijgen.

Wil je meer weten over deze plugin? Kijk dan op wpeditorplus.com.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

 • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
 • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
 • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.