Waarde van Automattic nu geschat op 3 miljard dollar

Waarde van Automattic nu geschat op 3 miljard dollar

Automattic, het bedrijf achter WordPress.com, WooCommerce, de Jetpack plugin en binnenkort ook Tumblr, heeft recentelijk een flinke kapitaalinjectie van 3 miljoen dollar gekregen van Salesforce Ventures. Mede dankzij die royale investering ligt de geschatte waarde van Automattic is nu op zo’n 3 miljard dollar (ongeveer 2.71 miljoen euro).

Waarde van Automattic na kapitaalinjectie

De investering van Salesforce betreft de eerste kapitaalinjectie sinds 2014 voor Automattic. Toen wist het bedrijf 160 miljoen dollar op te halen. De waarde van Automattic lag destijds rond de 1.16 miljard dollar.

Volgens Automattic CEO en WordPress oprichter Matt Mullenweg zal de nieuwe financiering van Salesforce de groei van Automattic ondersteunen. Hierdoor kan het bedrijf blijven investeren in het groeiende WordPress ecosysteem. Inmiddels draait meer dan 34% van alle websites op het World Wide Web op WordPress.

“Matt is een ongelooflijke ondernemer,” zei Salesforce CEO Marc Benioff. “We zijn verheugd om te investeren in de groei en het succes van Automattic en onze betrokkenheid bij het open web te verdiepen.”

Automattic & WordPress

WordPress is open source, wat wil zeggen dat het officieel van niemand is en dat iedereen het gratis mag gebruiken. Automattic is echter wel een van de belangrijkste contributors van het project als geheel.

Het verdienmodel van Automattic leunt voor het grootste deel uit het verkopen van abonnementen voor software diensten die gerelateerd zijn aan het WordPress platform, zoals WooCommerce, Jetpack, WordPress.com en WordPress.com VIP.

Tumblr acquisitie

Vorige maand werd bekend dat Automattic blogplatform Tumblr had gekocht voor een bedrag van 3 miljoen dollar. Dat is een fractie van wat het waard was toen Yahoo het in 2013 van Verizon kocht voor 1.1 miljard dollar. Tumblr wordt beschouwd als een aanvulling op WordPress.com. Er staan vooralsnog dan ook geen grote veranderingen op de planning. Alle 200 medewerkers van Tumblr gaan voor Automattic gaan de slag, dat volledig gedistribueerd werkt.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.