Verwijderde WordPress pagina terugzetten? Dat doe je zo!

Verwijderde WordPress pagina terugzetten? Dat doe je zo!

Als je in WordPress een pagina verwijderd, dan wordt die pagina naar een Prullenbak map verplaatst. Als je dat doet, dan geeft je website aan de front-end de melding dat de betreffende pagina niet meer bestaat. Maar net zoals wanneer je op je computer een bestand verwijderd, is die pagina dan (nog) niet permanent verwijderd. De verwijderde pagina blijft 30 dagen in de prullenbank. Daarna verwijdert WordPress hem permanent uit de prullenbak én je WordPress database. Wil je een per ongeluk verwijderde WordPress pagina terugzetten? Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Methode #1: Een verwijderde WordPress pagina terugzetten vanuit de prullenbak 

Zit de pagina die je hebt verwijderd nog in de prullenbak? Dan kun je de pagina vrij eenvoudig terugzetten. 

Ga op je WordPress dashboard naar Pagina’s > Alle Pagina’s. Vanaf daar klik je op het Prullenbak tabblad; hier staan alle pagina’s die de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd. Zie je geen Prullenbak tabblad, dan betekent dat simpelweg dat je nog geen pagina’s verwijderd hebt. 

Staat de per ongeluk verwijderde WordPress pagina ertussen? Ga met je muis over de paginatitel – je ziet dan de optie Herstellen.

Je kunt ook meerdere pagina’s tegelijk herstellen door ze te selecteren en vervolgens Herstellen te kiezen uit het Bulkacties dropdown menu. 

Als je nu weer naar Pagina’s > Alle pagina’s gaat, zie je dat de verwijderde pagina weer is teruggezet. 

Methode #2: Eenverwijderde WordPress pagina terugzetten met een backup plugin

Goed, een verwijderde WordPress pagina terugzetten vanuit de prullenbak is makkelijk. Maar wat als de pagina niet (meer) in de prullenbak staat? In dat geval is het te hopen dat je gebruik maakt van een backup plugin (lees ook: De top 5 backup plugins voor WordPress). Als je een backup van je site hebt gemaakt toen de betreffende WordPress pagina nog niet verwijderd was, kun je deze op die manier herstellen. Hoe het herstellen precies werkt, is afhankelijk van de backup plugin die je hebt gebruikt. Maak je nog geen gebruik van een backup plugin, dan is nog niet alle hoop verloren: de kans is groot dat je hosting provider wél backups heeft gemaakt. In dat geval kun je de verwijderde WordPress pagina terugzetten via cPanel. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.