Verbeter de snelheid van je WordPress website

Tegenwoordig draait in de zoekmachine optimalisatie (SEO, Search Engine Optimization) veel ook om de laadsnelheid van de website die wordt geïndexeerd. Dit betekent dat, hoewel WordPress van zichzelf een vrij snel website pakket is, het toch altijd wijs is om de snelheid van je website verder te optimaliseren.

Een snellere website met lagere laadsnelheden, betekent namelijk dat je hoger in de zoekresultaten terecht komt. De grootste plus natuurlijk is dat je bezoekers ook een betere gebruikerservaring krijgen als je website sneller is: ze hoeven immers minder lang te wachten. In dit artikel geven we je enkele tips om de snelheid van je WordPress website te verbeteren.

Verbeter de snelheid van je wordpress website

Gebruik caching om de snelheid van je WordPress website te verbeteren

Iedere keer als een bezoeker van je website een pagina inlaadt, dan worden bepaalde PHP-scripts en afbeeldingen opnieuw opgevraagd bij de webserver in kwestie. Door gebruik te maken van caching kan je ervoor zorgen dat dit niet per definitie hoeft, doordat veel zaken in de browser van de bezoeker worden opgeslagen. Er zijn verschillende plugins te downloaden die ervoor zorgen dat caching wordt gebruikt, waaronder bijvoorbeeld WP Super Cache.

Slimmer laden van afbeeldingen verbetert de snelheid van je WordPress website

In het verlengde van het cachen van je complete website, kun je ook plugins inschakelen die specifiek helpen in het laden van alleen de afbeeldingen op je website. Dit principe heet lazy loading. Met een plugin voor lazy loading zoals BJ Lazy Load, zorg je ervoor dat je website optisch sneller lijkt te laden. Zo zijn je bezoekers minder snel geneigd af te haken.

Neem de snelste hosting voor een snellere WordPress website

De belangrijkste pilaar voor de snelheid van je WordPress website is natuurlijk de snelheid van je webserver en de daaraan gekoppelde verbinding. Zorg ervoor dat je bij een gerenommeerde webhoster je webhostingpakket afneemt. Belangrijke tips om hierin mee te nemen zijn onder andere of je webhoster direct aangesloten is op de AMS-IX, en of er voor de opslag van gegevens gebruik wordt gemaakt van SSD harde schijven.

Meer WordPress snelheid tips?

Ben je op zoek naar meer snelheid tips? Bekijk dan 19 tips optimalisatie tips om je WordPress website sneller te maken!

Eén reactie op “Verbeter de snelheid van je WordPress website”

  1. Jasper schreef:

    Thanks! Die WP Super Cache gebruikte ik al, maar de Lazy Load lijkt me wel handig. Ga ik proberen.

Geef een reactie