Weet hoe snel jouw WordPress website is!

Weet hoe snel jouw WordPress website is!

Meer en meer draait het tegenwoordig in de wereld van zoekmachine optimalisatie (SEO, Search Engine Optimization) om de laadsnelheid van de website waar de Google bot een bezoek aan brengt. WordPress is van zichzelf hierop geoptimaliseerd, maar het kan natuurlijk altijd beter. Het kan daarom een goed idee zijn om de snelheid van je WordPress website verder te optimaliseren. Een snellere website krijgt van Google een hogere pagerank toegekend, en zal dus hoger in de zoekresultaten van de zoekgigant terecht komen – en uiteindelijk meer bezoekers krijgen. Google Page Speed Insights plugin kan je hierbij helpen. Maar wat houdt deze plugin exact in?

Google Page Speed Insight voor WordPress

Google Page Speed Insights features

Feitelijk geeft Google Page Speed Insights je – zoals de naam al doet vermoeden – inzicht in de snelheid van je website, en hoe je deze het beste kan optimaliseren. Zo kun je pagina’s laten sorteren op ‘Page Speed Score’, zodat je altijd weet welke pagina’s het langzaamste (of juist snelste) laden. Hierbij krijg je bijvoorbeeld gespecificeerd hoeveel ‘resources’ worden ingeladen per pagina, zoals bijvoorbeeld HTML, CSS of images. Het is mogelijk deze rapporten op te splitsen naar bijvoorbeeld mobiel en desktop gebruik. Per categorie is het hiernaast bijvoorbeeld mogelijk om ‘report summaries’, oftewel rapportsamenvattingen, te krijgen.

Google Page Speed Insights: iets voor mij?

Heb je een WordPress website waarbij het voor jou zeer belangrijk is om meer bezoekers te krijgen, dan is Google Page Speed Insights zeker meegenomen. Door je PageRank te optimaliseren weet je op effectieve en natuurlijke wijze meer bezoekers via Google aan je te binden. In dat geval is alles meegenomen qua snelheidswinst. Google Page Speed Insights gaat niets uit zichzelf voor je oplossen, maar het zorgt er wel voor dat je ‘gekke’ zaken met betrekking tot je websitesnelheid snel signaleert.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.