Trusted Authors programma stopgezet

Trusted Authors programma stopgezet

Na een aantal maanden discussiëren heeft het Theme Review Team van WordPress.org besloten om het in april 2018 gelanceerde Trusted Authors programma stop te zetten. Het programma, dat al vanaf het begin voor controversie zorgde, gaf bepaalde auteurs de mogelijkheid om de gebruikelijke thema recensieprocedure te omzeilen wanneer ze thema’s konden indienen met minder dan drie problemen. Trusted Author (TA) thema inzendingen gingen naar een eigen queue, die door teamleiders werd afgewerkt.

Doel van het Trusted Authors programma

Het doel van het TA-programma was om het recensieproces te stroomlijnen en de druk op recensenten te verlichten. Maar toen de bedoelde resultaten uitbleven, maakte een selecte groep van het Theme Review Team een beslissing achter gesloten deuren. Ze implementeerden een wijziging die vereiste dat TA deelnemers zich bij het team aansloten en een minimaal aantal recensies uitvoerden. Alleen dan konden ze hun eigen thema’s sneller door het recensieproces duwen. De andere leden van het Theme Review Team voelden zich buitengesloten en protesteerden tegen deze werkwijze.

Redenen voor stopzetting

“We verwijderen het Trusted Authors programma,” kondigde teamleider William Patton in de laatste vergadering aan. “Het heeft het beoogde plan niet vervuld en meer problemen veroorzaakt dan het oplost.”

Teamlid Sandilya Kafle somde de redenen tot stopzetting van het programma op in een blogpost. De vereisten voor deelname aan het programma garandeerde niet dat de deelnemers daadwerkelijk ‘trusted’ authors waren, aangezien er veel verwijderd moesten worden voor het bespelen van het systeem. Recensenten meldden ook dat er een groep mensen was die wekelijks gekloonde thema’s publiceerde.

“We hebben veel hulp gekregen van de TA auteurs – waarvoor we hen willen bedanken,” schreef Kafle. “Een aantal auteurs probeerden het systeem echter te bespelen – wat resulteerde in hun verwijdering uit het TA programma. Een van de intenties van het TA programma was om valsspelen middels meerdere accounts te reduceren. We zagen echter toch nog een aantal auteurs die over meerdere accounts beschikten.”

De vereisten voor deelname garandeerden ook niet dat deelnemers bereid waren om thema’s op een hoog niveau te beoordelen. Dat leidde tot inconsistentie recensies.

Gelijke behandeling

De meeste leden van het Theme Review Team waren het ermee eens dat het TA programma moest worden stopgezet. De beslissing hersteld de natuurlijke orde. Dat zou kunnen leiden tot langere wachtrijen, maar in elk geval krijgen alle thema auteurs nu weer een gelijke behandeling.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.