WordPress Theme Review Team lanceert Trusted Authors programma

WordPress Theme Review Team lanceert Trusted Authors programma

Zoals je weet zijn recensies in dit digitale tijdperk van essentieel belang; steeds meer mensen vertrouwen op de oordelen van andere mensen om de kwaliteit van een product te beoordelen. Dat geldt ook voor WordPress thema’s. Omdat er steeds meer WordPress thema’s bij komen, waaronder ook veel thema’s die voor specifieke doeleinden ontworpen zijn, gaat er echter flink wat tijd zitten in het recenseren. In een poging het recensie proces van WordPress thema’s te stroomlijnen en de druk voor recensenten te verlagen, heeft het WordPress Theme Review Team een Trusted Authors programma gelanceerd.

Over het Trusted Authors programma

Het programma is bedoeld voor auteurs die consistent thema’s indienen die voldoen aan de WordPress richtlijnen voor thema recensies, en maximaal drie problemen hebben. Aanvragen en goedkeuringen zullen uitsluitend door teamleiders worden afgehandeld.

Om zich voor het programma aan te melden dienen thema auteurs een ticket te selecteren en deze in te dienen als reactie op het aankondigingsbericht. Het kan zowel een recentelijk goedgekeurd thema als een ticket betreffen. Als aanvulling op het volgen van de richtlijnen moet het thema ook nog aan een aantal aanvullende voorwaarden voldoen. Thema auteurs kunnen eens in de twee weken een thema indienen, moeten ten minste één goedgekeurd thema in het repositorium hebben staan, en kunnen geen child thema indienen. Het privilege is niet overdraagbaar, en thema’s die zijn goedgekeurd kunnen pas na zes maanden worden overgedragen naar andere accounts.

Net als bij andere programma’s zijn er consequenties voor degenen die de regels breken. Het team zal geen rekening houden met de hoeveelheid actieve installaties, hoe oud een thema is, of mogelijke financiële problemen van een thema auteur. Indien men acht dat een schorsing gerechtvaardigd is, zal deze ook zonder aarzelen worden opgelegd. Het team heeft al bewezen hun taak heel serieus te nemen. Afgelopen jaar werd Zerif Light gedurende vijf maanden geschorst. Die schorsing had invloed op maar liefst 300.000 gebruikers, en kostte ThemeIsle maar liefst $75.000 per maand aan inkomsten.

Als je vragen hebt over het Trusted Authors programma kun je contact opnemen met een van de teamleiders.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.