Todo Block: checklists in WordPress

Todo Block: checklists in WordPress

Afgelopen zomer schreven we al over Todo List Block, een plugin van Rich Tabor om to-do lijstjes en checklists in WordPress mee te creëren. Dit blok was echter editor-only. Met andere woorden: puur bedoelt voor het optimaliseren van je eigen workflow. Afgelopen week heeft ook David Towoju een blok voor checklists in WordPress gelanceerd: Todo Block. Het verschil met de plugin van Rich Tabor is dat Towoju’s blok niet alleen in de backend werkt, maar ook aan de frontend van je WordPress website kan worden weergegeven.

Over Todo Block

Todo Block bestaat in feite uit twee blokken: eentje voor de lijst-container en eentje voor de Todo items op de lijst. Het blok werkt vergelijkbaar met het standaard Lijst blok in de WordPress core. Zodra je het Todo blok aan een bericht hebt toegevoegd, kun je taken gaan toevoegen. Door simpelweg op Enter te drukken maak je direct een nieuw item aan. Je kunt de typografie en kleuren voor individuele Todo item blokken naar wens aanpassen, wat ideaal is als je het prettig vindt om taken te categoriseren op kleur. Elk Todo item kan worden ingesteld op ‘Read Only’ of ‘Disabled’. Bezoekers van je website kunnen geen ‘Read Only’ item aanvinken, maar er wel met de muis of het toetsenbord op focussen. Bij ‘Disabled’ items kunnen ze geen van beide.

Zo ziet het blok eruit in de backend:

Het Todo Block biedt uitkomst voor een breed scala aan toepassingen. Zo is het bijvoorbeeld erg handig voor food bloggers, die er ingrediëntenlijstjes voor recepten mee kunnen maken.

Integratie in de core?

Er staat al heel lang een feature request voor een checklist blok op GitHub, maar daar is al sinds 2019 geen zichtbare activiteit meer. Een simpele oplossing zoals Towoju’s Todo Block zou een waardevolle toevoeging zijn voor de WordPress core. Wie maakt er immers geen gebruik van lijstjes?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.