Todo List Block: to-do lijstjes maken in de WordPress editor

Todo List Block: to-do lijstjes maken in de WordPress editor

Een paar maanden geleden schreven we al over de Post Descriptions plugin, waarmee je notities aan WordPress berichten kunt toevoegen. Rich Tabor, die verantwoordelijk is voor onder andere de Iceberg pluginde Block Unit Test plugin, en de Markdown Comment Block plugin, heeft nu een nieuwe plugin gelanceerd: Todo List Block. Hiermee kun je voor elk WordPress bericht een to-do lijstje aan te maken. Dat is dus te vergelijken met de functionaliteit van de Post Descriptions plugin. Het primaire verschil is dat Todo List Block je taken direct in de editor bijhoudt. 

Over Todo List Block

Tabors nieuwste plugin is een simpele editor-only tool die het heel makkelijk maakt om al je taken bij te houden in de context van een specifiek blogbericht. De onderstaande screenshots geven al een aardig idee voor wat voor taken je de plugin zou kunnen gebruiken:

De plugin leent zich ook uitstekend om voor elk blogbericht een eigen publicatie checklist te maken (lees ook: Is je WordPress blogpost wel echt klaar voor publicatie?).

Mocht je benieuwd zijn naar het technische aspect van de plugin: die creeert in feite twee blokken. Het Todo List blok is namelijk een wrapper voor individuele Todo Items. Dat maakt het mogelijk om voor elk item specifieke blok-opties aan te maken (zoals bijvoorbeeld verschillende kleuren). 

Potentie als core feature?

Er staat al een paar jaar een GitHub ticket open om een soortgelijke feature in de Gutenberg plugin te integreren. Hoewel Gutenberg projectleider Matías Ventura in de beginfase wel een concept had gedeeld, is er de laatste jaren niet veel aandacht aan de ticket besteedt. Gezien de overeenkomsten met het Todo List Block, zou het mooi zijn als het Gutenberg team Rich Tabor benadert om zijn to-do lijstjes oplossing in de WordPress core te integreren. Mocht dat niet gebeuren, dan is dat natuurlijk ook geen ramp: Todo List Block is immers gratis beschikbaar op WordPress.org.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.