Notities toevoegen aan berichten met de Post Descriptions plugin

Notities toevoegen aan berichten met de Post Descriptions plugin

De Amsterdamse ontwikkelaar Tom de Visser heeft vorige week zijn eerste plugin beschikbaar gesteld via WordPress.org, en het lijkt erop dat dit meteen een schoot in de roos was. Zijn Post Descriptions plugin maakt het mogelijk om aan elk blogbericht kleine notities, aantekeningen en herinneringen toe te voegen, welke bij Alle Berichten op je WordPress dashboard worden weergegeven.

Hoe werkt de Post Descriptions plugin?

Post Descriptions werkt met zowel de Blok Editor als de Klassieke Editor. De plugin voegt een meta box aan de zijkant van het bewerkscherm toe. Daarmee kun je aan elk bericht een beschrijving of aantekening toevoegen. 

Afbeelding via WP Tavern

Je hebt ook de mogelijkheid om het ‘Make your description important’ selectievakje aan te vinken; deze optie geeft de tekst een rode kleur en maakt hem dikgedrukt, zodat hij meer opvalt in het overzicht van alle berichten of pagina’s. De beschrijvingen zijn te bekijken via de beheerschermen (dus bij Alle Berichten of Alle Pagina’s). Je kunt indien gewenst ook een langere beschrijving toevoegen, welke dan in een afzonderlijke kolom wordt weergegeven. 

Afbeelding via WP Tavern

Op dit moment kun je alleen beschrijvingen toevoegen aan berichten en pagina’s, maar het zou best kunnen dat er in de toekomst ook ondersteuning voor custom post types wordt toegevoegd.

Tot slot

Post Descriptions is een heel handige plugin voor WordPress websites waar meerdere mensen aan de content werken. Maar de plugin biedt ook uitkomst als jij de enige bent die de content voor een website verzorgt. Ik merk dat ik, naarmate ik steeds meer WordPress sites in beheer krijg, veel behoefte hebt aan een manier om herinneringen voor mezelf achter te laten. De Post Descriptions plugin kan tevens helpen om je workflow te optimaliseren. Zeker het proberen waard dus!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.