Block Unit Test plugin voor Gutenberg

Block Unit Test plugin voor Gutenberg

ThemeBeans oprichter Rich Tabor heeft een nieuwe plugin uitgerold, genaamd Block Unit Test for Gutenberg. Deze plugin helpt WordPress thema ontwikkelaars om hun thema’s klaar te maken voor Gutenberg.

Werking Block Unit Test plugin

De Block Unit Test plugin lijkt erg op de Theme Unit Test plugin maar is beperkt tot het testen van Gutenberg blocks. Na het installeren en activeren van zowel Gutenberg als Block Unit Test, creëert de plugin een nieuwe pagina als concept, met een voorbeeld van elk belangrijk Gutenberg block. Dit maakt het makkelijk om te zien hoe de block er in de frontend van een thema uit komen te zien. Block Unit Test bevat tevens variaties op de core blocks, met verschillende instellingen op het gebied van uitlijning en kolom instellingen.

Gemakkelijk testen

Tabor zei dat hij wist dat het voordelig zou zijn om dagelijks te beginnen met het gebruiken van Gutenberg, zodat hij meer inzicht zou krijgen in wat hij moest doen om zijn ThemeBeans producten compatibel te maken.

“Ik had al ondersteuning voor Gutenberg toegevoegd in mijn Tabor WordPress thema, omdat ik het op mijn persoonlijke blog met Gutenberg gebruik,” zei hij. “Ik had een gemakkelijke manier nodig om de core Gutenberg blocks (en uiteindelijk 3rd party blocks) te testen, zonder dat ik ze steeds handmatig hoefde toe te voegen als ik iets wilde testen. Naarmate Gutenberg blocks steeds dynamischer en complexer worden, is het een beetje tricky om op te testen – omdat veel blocks verschillende variaties/stijlen/kolommen/grids/enz. hebben.”

En zo creëerde Tabor de Block Unit Test plugin, met geïntegreerde Gutenblock variaties. Hij gebruikt de plugin zelf bij het klaarstomen van meer dan 20 thema’s voor Gutenberg. Hij maakte de plugin open source op GitHub, zodat andere ontwikkelaars en thema shops er ook gebruik van kunnen maken. Daarnaast publiceerde hij tevens een tutorial voor het toevoegen van WordPress thema stijlen aan Gutenberg om anderen op weg te helpen.

Het succes van Gutenberg

“Ik geloof dat de basis van de toekomst van WordPress in het succes van Gutenberg ligt,” zei Tabor. “Ik gebruik de nieuwe editor nu praktisch dagelijks. Ik weet dat het een stap in de goede richting is, en ik draag mijn steentje bij om ervoor te zorgen dat de mensen die mijn thema’s gebruiken alles kunnen ervaren dat Gutenberg te bieden heeft.”

 

Lees ook: Gutenberg 3.1 introduceert tips interface om nieuwe gebruikers te begeleiden

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.