3 WordPress plugins voor tijdelijke downloads

3 WordPress plugins voor tijdelijke downloads

Heb je een WordPress website waarop je downloads beschikbaar stelt voor je bezoekers? Dan kan het voorkomen dat je wilt dat bepaalde downloads slechts gedurende een specifieke periode beschikbaar zijn. Of dat ze slechts één keer per bezoeker gedownload kunnen worden. Hoe los je dat op? Met een van deze drie WordPress plugins voor tijdelijke downloads is het een fluitje van een cent!

WordPress plugins voor tijdelijke downloads

#1. Temporary Download Links ($13)

tijdelijke downloads

Met deze premium plugin kun je niet-directe download links naar elk bestand in je mediabibliotheek creëren. De download link zal standaard 24 uur beschikbaar zijn, maar je kunt dit eenvoudig aanpassen. Wil je dat de link slechts 1 uur geldig is? Of een jaar? Geen probleem. Je kunt ook instellen dat de link verloopt na een bepaald aantal downloads.

Temporary Download Links biedt tevens de mogelijkheid om te bekijken wanneer en hoe vaak de bestanden precies zijn gedownload.

Meer info

#2. WP One Time File Download (€25)

tijdelijke downloads

Deze plugin stelt je in staat om unieke download links voor een onbeperkt aantal bestanden te creëren. Het werkt super simpel: je maakt via het Dashboard een nieuwe link aan, waarbij je de titel invoert, het bestand upload en instelt wanneer de link moet verlopen. Vervolgens wordt er een shortcode gegenereerd, die je op elke gewenste plek in je pagina’s of blogposts kunt kopiëren. Het is ook mogelijk om links via e-mail te versturen. De link verloop automatisch na de door jou opgegeven periode.

Meer info

#3. WordPress Download Manager (gratis)

tijdelijke downloads

Met deze gratis plugin kun je alle downloads op je site beheren en tracken. Je kunt een download limiet instellen per gebruiker, of downloads beperken door ze langzamer te maken. WordPress Download Manager maakt het makkelijk om bots en ongewenste gebruikers of spammers te blokkeren middels een captcha lock of IP-block functie. Het is ook mogelijk om gebruikers te vragen in te stemmen met je algemene voorwaarden voordat ze een bestand kunnen downloaden.

Als je digitale downloads wil verkopen, kun je upgraden naar de premium versie van de plugin.

Meer info

 

Lees ook: De beste WordPress thema’s voor het verkopen van digitale downloads

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.