WordPress Theme Review Team heet nu Themes Team

WordPress Theme Review Team heet nu Themes Team

Afgelopen week besloot het officiële Theme Review Theme (TRT) van WordPress om hun naam te veranderen naar het Themes Team. De aanleiding voor deze naamsverandering was het feit dat het team veel meer verantwoordelijkheden heeft dan alleen het recenseren van WordPress thema’s.

Themes Team

Het team stoeide al een paar jaar met het idee om de naam te veranderen. De meeste mensen beschouwden het team als weinig meer dan de poortwachters van het WordPress thema repertorium. Slechts weinig mensen zijn bekend met hun rol buiten het recenseren van thema’s, wat het lastig maakte om meer mensen aan boord te krijgen.

“We realiseerden ons dat we zoveel thema-gerelateerde dingen doen – werken aan Twenty Twenty, programmeerstandaarden, meta dingen, recensies, helpen bij full-site editing, enz. – dat het eigenlijk niet logisch was dat we het Theme Review Team heetten,” zei Denis Žoljom. “Dus we bespraken het idee met Josepha [Haden]. Zij had er in principe niets op tegen, dus besloten we om de knoop door te hakken en de naamsverandering door te voeren.”

Meer dan alleen thema’s recenseren

Hoewel het team zich wel degelijk bezighoudt met het recenseren van thema’s om te zorgen dat deze voldoen aan programmeer- en veiligheidsstandaarden, is dit niet hun primaire doel. Volgens Žoljom zijn ze op het moment veel aan het experimenteren met full-site editing.

“Ik speel in mijn eigen projecten buiten de editor context met Gutenberg, dus dat geeft me een aardig beeld van welke dingen er gaan veranderen. We werken ook nog aan WPThemeReview. Carolina [Nymark] heeft flink wat verbeteringen doorgevoerd in Theme Check, welke spoedig samengevoegd zullen worden op .ORG. Ari [Stathopoulos] werkt aan een aantal Gutenberg-gerelateerde projecten. Ik wil op korte termijn ook verder met de GitHub review flow.”

Toekomstgericht

Het recenseren van thema’s is “een vermoeiend en ingewikkeld proces,” zo zegt Žoljom, “en helaas geven de meeste mensen snel op.” Het team heeft daarom behoefte aan wat nieuw bloed, zodat ze kunnen afwisselen. Het Themes Team zal het komende jaar waarschijnlijk tot een van de belangrijkste teams uitgroeien voor WordPress.

“Er is een duidelijke verschuiving in de focus en toekomstige thema’s moeten makkelijker te beoordelen zijn, zodat dit team meer tijd en energie kan steken in acties die een grotere impact hebben op de gemeenschap,” zei Stathopoulos. De naamsverandering naar het Themes Team was dan ook niet alleen een kwestie van het corrigeren van een oude fout. “Het maakt ook de weg vrij voor de toekomstige stappen die we willen nemen.”

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.