De beste WordPress thema’s voor educatieve websites

educatieve websites

Educatieve websites zijn van essentieel belang voor scholieren en studenten, maar ook voor docenten. Het is dus van belang dat er goed wordt nagedacht over de verschillende functionaliteiten die geïntegreerd moeten worden, alsmede de gebruiksvriendelijkheid bij het zoeken naar de gewenste informatie. In dit artikel bespreken we drie premium WordPress thema’s die speciaal zijn ontwikkeld voor educatieve websites.

Premium WordPress thema’s voor educatieve websites

#1. WPLMS ($64)

educatieve websites

WPLMS is een multifunctioneel online platform, ontwikkeld voor academische instituten die hun educatieve content online willen aanbieden (eLearning). Dit premium thema is flexibel, schaalbaar en zeer makkelijk te gebruiken. Daarbij biedt WPLMS alle features die je maar nodig kunt hebben; van aparte Dashboards voor studenten en docenten tot activity tracking en statistieken, en van frontend cursus beheer tot custom e-mail templates. Dankzij de integratie met WooCommerce is het ook mogelijk om bijvoorbeeld online cursussen via je website te verkopen, die je op overzichtelijke wijze kunt aanbieden in het Course Directory.

Meer info

#2. Academy ($59)

educatieve websites

Academy is het perfecte WordPress thema voor ieder instituut dat kennis online wil delen en/of verkopen. Het is een compleet eLearning systeem, dat zowel online leren als lesgeven makkelijker maakt. Academy biedt een breed scala aan features voor het creëren en beheren van online lessen, met o.a. rating systemen, vraagsystemen, voortgangsmonitoring en WooCommerce integratie. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot gebruikersprofielen; gebruikers kunnen registreren, inloggen, wachtwoorden herstellen, avatars uploaden, gegevens bewerken en hun voortgang in de gaten houden, allemaal zonder de WordPress backend te zien.

Meer info

#3. The Keynote ($59)

educatieve websites

The Keynote is simpel, gebruiksvriendelijk WordPress thema dat bij uitstek geschikt is voor websites die gerelateerd zijn aan conferenties, congressen, exposities, seminars en educatieve evenementen. Er zitten allerlei handige features bij, zoals een speaker post type, een lijst van sprekers en een evenementenkalender. Ook tickets verkopen is een fluitje van een cent met The Keynote; behalve dat je gebruik kunt maken van third party betaalsystemen, zit er ook een ingebouwd PayPal betalingssysteem in het thema.

Meer info

Geef een reactie