8 redenen om te kiezen voor een Premium WordPress thema

8 redenen om te kiezen voor een Premium WordPress thema

Er zijn tegenwoordig talloze gratis WordPress thema’s verkrijgbaar die er ook nog eens heel mooi uitzien. Dus waarom zou je dan geld uitgeven aan een premium WordPress thema? Wij hebben 8 redenen voor je op een rijtje gezet!

Waarom een premium WordPress thema?

#1. SEO

Dit is misschien wel één van de belangrijkste factoren als het aankomt op het kiezen van een WordPress thema. Veel gratis thema’s (niet allemaal) zijn geprogrammeerd door beginnende programmeurs die zich niet echt bezighouden met een precieze infrastructuur van de code. Dit kan een negatieve invloed hebben op de zoekmachine optimalisatie van je website. Premium WordPress thema’s daarentegen, zijn speciaal ontwikkeld met SEO in gedachten en gebouwd volgens de huidige SEO richtlijnen.

#2. Functionaliteit

Geen gratis thema kan het opnemen tegen de functies die een premium thema biedt. Veel van deze functies kunnen je helpen om taken uit te voeren met het gemak van een expert, en bieden meer gebruiksvriendelijkheid voor je bezoekers.

#3. Exclusiviteit

Maar liefst 26% van alle websites op het World Wide Web draait op WordPress. Miljoenen mensen gebruiken gratis WordPress thema’s, terwijl een kleinere hoeveelheid kiest voor een premium WordPress thema. Dit zorgt ervoor dat je met een premium WordPress thema ook een bepaalde mate van exclusiviteit aanschaft.

#4. Veiligheid

De kwaliteit van premium thema’s is vaak aanzienlijk beter dan die van gratis thema’s. Er worden nog altijd veel websites met gratis thema’s gehackt, als resultaat van slecht programmeerwerk. Met een premium WordPress thema ben je verzekerd van een optimale veiligheid.

#5. Updates

Ontwikkelaars van premium WordPress thema’s moedigen hun gebruikers aan om feedback te geven op de thema’s die ze maken. Hierdoor kunnen ze eventuele bugs en veiligheidskwesties snel oplossen. Ook worden premium thema’s geregeld voorzien van nieuwe features, zeker wanneer gebruikers hierom verzoeken. Anders dan ontwikkelaars van gratis thema’s zijn ontwikkelaars van premium thema’s gedreven om een lange-termijn relatie met hun gebruikers te ontwikkelen, en doen ze wat ze kunnen om een zo goed mogelijk product af te leveren.

#6. Klantenservice

Als je een premium WordPress thema aanschaft ben je verzekerd van een optimale ondersteuning. De ontwikkelaars bieden je de mogelijk om via e-mail, een ticket systeem of een support forum met hen in contact te komen als je ergens tegen aan loopt. Bij een gratis thema daarentegen, moet je het allemaal maar zelf uit zoeken.

#7. Waar voor je geld

Premium WordPress thema’s zijn erg kosten-efficiënt. Als je een webdesigner of webbureau zou inhuren om een website voor je te bouwen, ben je al snel duizenden euro’s verder. Een premium WordPress thema, dat je zelf naar je eigen wensen en behoeften kunt aanpassen, kost je meestal nog geen 100 euro.

#8. Een rustig gevoel

Gratis thema’s kunnen malafide code en spam-achtige links bevatten, met alle gevolgen van dien. Door een premium WordPress thema aan te schaffen hoef je je hier niet druk over te maken. Ze zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je website beter en sneller presteert.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.