Help mee met testen van WordPress 5.6!

Help mee met testen van WordPress 5.6!

Het duurt niet lang meer voordat WordPress 5.6 zal worden uitgerold. De Release Candidate (RC) van de nieuwe versie is reeds beschikbaar. ‘Release Candidate’ betekent dat de nieuwe versie in principe klaar is om uitgerold te worden; maar met duizenden plugins en thema’s en miljoenen gebruikers kan er altijd iets over het hoofd zijn gezien tijdens het testen. Wil jij meehelpen met het testen van WordPress 5.6? Dan is nu het moment! 

Hoe kun je bijdragen aan het testen van WordPress 5.6?

Testen om bugs te identificeren is een cruciaal onderdeel van de voorbereiding op elke nieuwe WordPress versie, en bovendien en geweldige manier om een bijdrage te leveren aan WordPress. Er zijn twee manieren voor het testen van WordPress 5.6 Release Candidate: 

  • Installeer en activeer de WordPress Beta Tester plugin. Selecteer het “Bleeding edge” kanaal en kies voor de “Beta/RC Only” optie.
  • Download de WordPress 5.6 Release Candidate als ZIP bestand en installeer deze op een testsite.  

Als je denkt dat je een bug hebt gevonden, kun je een bericht plaatsen op het Alpha/Beta/RC forum. Wil je zeker weten dat de door jou ontdekte bug niet al bekend is, dan kun je de lijst van reeds bekende bugs raadplegen.

Wat kunnen we verwachten van WordPress 5.6?

WordPress 5.6 staat gepland voor 8 december 2020 en zal de laatste WordPress core update van het jaar zijn. De nieuwe versie zet de traditie van een nieuw standaard WordPress thema voort, dat speciaal is gebouwd om de nieuwe features en functionaliteiten van de software te belichten (check de eerste blik op het Twenty Twenty-One thema). Er is voor versie 5.6 ook hard gewerkt aan het verbeteren van de block editor; meer blokken en minder kliks om je layouts te bouwen! Ook de ontwikkelaars ervaring is opgepoetst – daarover kun je alles lezen op het Make WordPress Core blog.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.