Justin Tadlock stelt idee voor om veelvoorkomende thema problemen op te lossen

Justin Tadlock stelt idee voor om veelvoorkomende thema problemen op te lossen

Het Theme Review Team is op Slack al een tijdje aan het discussiëren over de aanpak van thema’s in de review queue, die veelvoorkomende thema problemen bevatten. Justin Tadlock, de ontwikkelaar van het Mythic thema, heeft een idee voorgesteld dat hij Theme Feature Repositories noemt.

Veelvoorkomende thema problemen

Het idee is om gestandaardiseerde pakketten op de Theme Review Team GitHub repo te publiceren, die thema ontwikkelaars in hun thema’s kunnen gebruiken. Als er voldoende animo voor is en mensen gaan samenwerken, zou dit de pijnpunten tussen thema recensenten en thema ontwikkelaars kunnen verlichten. Het zou tevens de hoeveelheid code kunnen verminderen die door vele verschillende ontwikkelaars wordt geschreven om veelvoorkomende thema problemen op te lossen.

Welke problemen moeten opgelost worden? “Dat is de echte vraag. We moeten veelvoorkomende thema problemen identificeren en een lijst maken van de problemen die met gestandaardiseerde bibliotheken opgelost zouden kunnen worden.”

Tadlock gebruikte Admin meldingen en links naar ‘Pro’ versies als twee voorbeelden die baat zouden kunnen hebben bij zijn idee. Pakketten zouden specifieke use cases aanpakken en geïnstalleerd kunnen worden met Composer. Voor degenen die geen gebruik maken van Composer, worden een autoloader en een .zip bestand verstrekt.

Tadlock heeft de thema community nu gevraagd welke pakketten ze nodig hebben, of welke veelvoorkomende thema problemen ze samen zouden kunnen oplossen.

“Dit kan letterlijk elke veelvoorkomende feature in WordPress thema’s zijn, niet alleen admin of customizer gerelateerde dingen,” schreef Tadlock. “Niets is taboe. Elk idee ligt nu op tafel.”

Ambitieus project

“Dit is een ambitieus project. Het vereist samenwerking tussen thema ontwikkelaars en recensenten, ten behoeve van de verbetering van het thema directory als geheel. Het werkt alleen als iedereen een steentje bijdraagt.”

Tadlock gaf ook aan dat hij, vanwege zijn drukke schema, niet in staat zal zijn om het project te leiden en daarom op zoek is naar mensen die bereid zijn die rol op zich te nemen. Geïnteresseerden moeten kennis hebben van Git, Composer en Object georiënteerd programmeren.

Wil je meer weten over dit project of feedback geven op veelvoorkomende thema problemen? Laat dan een reactie achter op het voorstel.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.