Mythic: een WordPress starter thema

Mythic: een WordPress starter thema

Justin Tadlock, de oprichter van Theme Hybrid, heeft Mythic uitgebracht. Dit starter thema biedt alle moderne tools om WordPress thema ontwikkelaars op weg te helpen.

Theming in 2018 is heel anders dan theming in 2008. Zonder de juiste tools kan het overweldigend zijn om zelfs maar te beginnen met het bouwen van het meest simpele thema.”  

Frustraties

Hoewel starter thema’s niets nieuws zijn in het WordPress wereldje, tilt Mythic de boel wel naar een hoger niveau. Ongeveer twee jaar geleden, toen Tadlock bezig was met het revampen van het News thema, raakte hij gefrustreerd door hoe lastig het was om oude programmeermethodes te gebruiken. Hij liet het project vallen. Hij realiseerde het zich op dat moment niet, maar dat was wel de catalyst die hem er uiteindelijk toe zou brengen om Mythic te bouwen.

Over Mythic

Mythic ondersteund momenteel PHP 5.6+, hoewel Tadlock er bij ontwikkelaars op aandringt om vanaf PHP 7 te werken. “Alles dat ouder is dan 5.6 betekent lompe code waarvan het onderhoud hoofdpijn oplevert,” zei hij. “WordPress moet als community mensen stimuleren om te updaten.”

Ondersteuning SASS, LESS, CSS en Stylus is ingebouwd, en ontwikkelaars kunnen zelf bepalen welke taal hun voorkeur heeft. Daarnaast is Mythic uitgerust met BEM, oftewel Block-Element-Modifier. BEM is een methodologie die ontwikkelaars in staat stelt om herbruikbare elementen te creëren en code in front-end omgevingen te delen.

Het nieuwe starter thema is uiteraard helemaal Gutenberg-ready.

Alternatief prijsmodel

Mythic is momenteel in open beta en gratis verkrijgbaar via GitHub. Tadlock experimenteert met een alternatief prijsmodel, waarbij hij degenen die projecten voor cliënten bouwen en daar winst uit halen, $99 te sponsoren. Voor commerciële thema’s vraagt hij $199. Beide pakketten zijn inclusief 1 jaar support en toegang tot het Slack kanaal van het bedrijf.

“Ik sta nog steeds open voor feedback over het betalingssysteem,” zei Tadlock. “Het zou kunnen veranderen. Er zijn een aantal suggesties binnengekomen voor meer een levenslange/flat fee. Ik haal liever een aantal vrijgevige sponsors binnen zodat ik het thema zelf gratis kan blijven aanbieden. We zullen zien waar het heen gaat in de volgende maand van het bèta proces.”

Mythics bèta periode eindigt op 3 september, waarna versie 1.0 uitgerold zal worden. Tot die tijd hoopt Tadlock zoveel mogelijk feedback van ontwikkelaars binnen te krijgen via de GitHub pagina van het project.

 

Lees ook: Array lanceert Gutenberg-ready Atomic Blocks thema

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.