Sollicitatieformulier toevoegen in WordPress

Sollicitatieformulier toevoegen in WordPress

Veel bedrijven hebben een vacature pagina op hun WordPress website. Een goede manier om het makkelijker te maken voor geïnteresseerden om te solliciteren, is door een sollicitatieformulier op je site te plaatsen. Bovendien kun je dan al je sollicitaties vanaf één plek beheren. Wil je een sollicitatieformulier toevoegen aan je WordPress website? Hieronder leggen we uit hoe je dat kunt doen met behulp van de WPForms plugin.

Sollicitatieformulier toevoegen in WordPress

Stap 1

Om te beginnen moet je zorgen dat je de WPForms plugin geïnstalleerd hebt. Na het activeren van de plugin ga je naar de WPForms > Instellingen pagina op je WordPress dashboard. Hier moet je de licentie sleutel invoeren, welke je bij je account op de WPForms website kunt terugvinden.

Stap 2

Ga naar WPForms > Addons om de Form Templates Pack Addon te installeren. Dit pakket bevat namelijk ook een template voor sollicitatieformulieren.

Opmerking: Het Form Templates Pack is alleen beschikbaar als je het Pro abonnement van WPForms hebt. Ben je niet bereid om dat aan te schaffen, kun je ook een sollicitatieformulier aanmaken met het Simple Contact Form template van de gratis versie van de plugin.

Stap 3

Tijd om je sollicitatieformulier aan te maken. Ga naar WPForms > Nieuwe toevoegen. Hier kun je je sollicitatieformulier een naam geven en een template selecteren. We raden het Job Application Upload Form template aan, maar je kunt uiteraard ook een ander template kiezen als je dat wilt.

Stap 4

Zodra je een template hebt geselecteerd wordt je doorverwezen naar de WPForms form builder. Je kunt het standaard template gebruiken, of dit bewerken met behulp van de drag & drop interface.

Is je formulier naar wens? Sla het dan op en klik op de X knop om de WPForms builder te verlaten.

Stap 5

Check nu even de WPForms instellingen. Daar kun je namelijk controleren waar alle ingezonden formulieren worden bewaard en op welk mailadres je een notificatie krijgt als iemand een sollicitatieformulier instuurt.

Stap 6

Je sollicitatieformulier had je al klaar, nu gaan we zorgen dat het ook daadwerkelijk zichtbaar is op je website. Je kunt het formulier embedden in een bericht of op een pagina, maar het is ook mogelijk om het bijvoorbeeld aan een zijbalk toe te voegen. Voor het gemak maken we even een nieuwe pagina aan via Pagina’s > Nieuwe pagina.

Geef je nieuwe pagina een naam en klik vervolgens op het (+) icoon om een nieuw blok toe te voegen. Zoek naar het WPForms blok en voeg dit toe.

Stap 7

Zodra je het WPForms blok hebt toegevoegd kun je jouw sollicitatieformulier uit de dropdown lijst selecteren. WPForms zal dan een voorvertoning van je formulier in de editor laden. Ben je tevreden? Dan kun je de pagina direct publiceren.

 

Bekijk de pagina aan front-end van je website en vergeet niet om je sollicitatieformulier te testen!

 

Lees ook alles over een feedback formulier toevoegen in WordPress!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.