Feedback formulier toevoegen in WordPress

Feedback formulier toevoegen in WordPress

Heb je een zakelijke WordPress website? Dan kan feedback van je klanten enorm waardevol zijn. Het biedt inzicht in hoe mensen je processen, diensten, producten en merk evalueren. Die feedback kun je vervolgens gebruiken om je onderneming te verbeteren en je conversie te verhogen. In dit artikel leggen we uit hoe je heel makkelijk een feedback formulier kunt toevoegen in WordPress.

Stap 1: Installeer en activeer de WPForms plugin

Het eerste dat je moet doen is een geschikte feedback formulier plugin selecteren. We raden WPForms aan. De ingebouwde drag & drop form builder maakt het voor iedereen heel makkelijk om een online formulier te creëren – zelfs voor de niet-technische WordPress gebruikers. Niet zo verwonderlijk dus dat WPForms al op meer dan 1 miljoen websites wordt gebruikt. Omdat een feedback formulier vrij simpel mag zijn, heb je genoeg aan de gratis WPForms Lite plugin. Installeer en activeer de plugin.

Stap 2: Maak een feedback formulier aan

Zodra de plugin geactiveerd is, ga je in je WordPress Dashboard naar WPForms > Add New. De WPForms form builder wordt gestart. Begin met het toevoegen van een naam voor je feedback formulier en selecteer vervolgens het Suggestion Form template. WPForms zal nu het template laden, waar de basisvelden al voor je zijn toegevoegd. Door op een veld te klikken kun je het bewerken, en door te slepen kun je de volgorde veranderen. Als je een nieuw veld wil toevoegen, kun je dit aan de linkerzijde selecteren en het naar je formulier slepen. Zodra je klaar bent klik je op de Save knop.

Stap 3: Configureer de instellingen

Nu gaan we de formulier notificaties en bevestiging configureren. Als een gebruiker het feedback formulier invult en verstuurt, ontvangt hij een e-mail ter bevestiging. Jij ontvangt ook een e-mail als iemand het formulier heeft ingevuld.

Ga naar WPForms > Settings > Confirmation en selecteer een bevestigingstype uit het dropdown menu. Als je een bedankbericht wil weergeven, kun je hier de tekst wijzigen. Je kunt gebruikers ook doorverwijzen naar een aparte bedankpagina of een andere URL. Vervolgens ga je naar het Notifications tabblad om te controleren of de instellingen hier goed gaan. De notificaties zullen standaard verstuurd worden naar het e-mailadres van de admin. Als je ze naar een ander e-mailadres wilt versturen, kun je dat hier aanpassen.

Stap 4: Voeg het feedback formulier aan je website toe

Nu je feedback formulier klaar is, kun je het aan je WordPress website toevoegen. Ga in het Dashboard naar de pagina waar je het formulier wilt toevoegen. Als het goed is zie je boven de editor een nieuwe Add Form knop staan. Als je hierop klikt verschijnt er een popup. Daar kun je het feedback formulier selecteren dat je zojuist hebt aangemaakt. Er zal dan een shortcode aan de editor worden toegevoegd. Sla de wijzigingen op.

Als je nu je website bezoekt kun je het feedback formulier in actie zien en testen of alles naar behoren werkt.

 

Lees ook: 6 regels voor het perfecte contactformulier

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.