Shinobi Blocks plugin introduceert How-to en FAQ blokken

Shinobi Blocks plugin introduceert How-to en FAQ blokken

Shinobi Works, een Japans bedrijf dat zich bezighoudt met web development en illustraties, heeft afgelopen week hun Shinobi Blocks plugin gelanceerd. De plugin bevat op het moment twee blokken, welke speciaal zijn gebouwd voor het creëren van How-To en FAQ pagina’s op een website. Beide blokken lijken vooralsnog goed te werken. De ontwikkelaars hebben ervoor gezorgd dat er alleen scripts en stijlen worden geladen wanneer de blokken in gebruik zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat deze plugin je website trager maakt. 

How-To blok

Het How-To blok maakt het mogelijk om je bezoekers stap-voor-stap instructies te verstrekken, waarbij elke stap voorzien is van zowel een tekstblok als een afbeelding. Deze constructie wordt veel gebruikt op wikiHow en andere websites met tutorials. Het blok is heel gebruiksvriendelijk en ziet er goed uit aan de front-end. Voor meer ingewikkelde tutorials kun je je How-To in meerdere secties onderverdelen, elk met hun eigen stappen.

FAQ blok

Ondanks het feit dat het FAQ blok van de Shinobi plugin aanzienlijk minder aanpassingsmogelijkheden dan het How-To blok biedt, werkt het in principe ook prima. De inputs voor zowel de vragen als de antwoorden zijn rich text velden, welke op dezelfde manier geformatteerd kunnen worden als een standaard Paragraaf blok. Je kunt aangeven of je het antwoord op een vraag direct wilt weergeven, of dat je bezoekers deze uit moeten klappen. Dat laatste is wel aan te raden wanneer je veel vragen hebt, omdat je de FAQ pagina dan overzichtelijker kunt houden.

Meer weten over de Shinobi Blocks plugin?

Ben je benieuwd of de Shinobi Blocks plugin iets voor jouw website is? Bekijk de pagina in het plugin directory op WordPress.org of probeer hem gewoon eens uit. Shinobi Blocks is gratis te downloaden en zal in de toekomst worden aangevuld met nog meer blokken.

 

Wil je custom blok patronen maken? Dan is de Block Pattern Builder plugin wellicht iets voor jou.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.