Schrijffouten, haal de bezem door je teksten

Schrijffouten, haal de bezem door je teksten

Werkelijk iedereen maakt schrijffouten. Ik ben tekstschrijver van beroep en ik maak ze aan de lopende band, lang leve spellingcheck en Google. De eerste eindredacteur met wie ik van doen had kon over een spelfout compleet over de rooie gaan. Eén lullig foutje, dat kon écht niet. Maar tijden veranderen. Wat is tegenwoordig één foutje in een hele tekst?

Schrijffouten, soms mag het best (een keertje)

De snelheid waarmee in deze tijd – zeker online – content gepubliceerd moet worden ligt gigantisch hoog. En dan maak je wel eens een foutje, maar het verschilt nogal of dat een schrijffout is op de homepage van je website, of in een Facebookpost. Ik kreeg het bij een bedrijf waar ik voor werkte een keer aan de stok met een collega. Hij had een tikfout gezien in een Facebookpost op de bedrijfspagina. Een bericht, geschreven door ondergetekende, van ruim een week oud. Of ik dat even als de wiedeweerga wilde aanpassen (cc mijn hele afdeling). Nou, nee. Niemand leest Facebookberichten van een week oud. Social media, en in mindere mate nieuwsberichten en blogs, hebben een element van tijdelijkheid. Als er een keertje een klein tikfoutje doorheen glipt, so be it. Maar je website, haal daar eens de bezem doorheen. Met een WordPress site is tekst wijzigen ook nog eens heel makkelijk.

Schrijffouten, niet op je pagina’s

Je vaste content, daar wil je foutloze teksten hebben staan. Van je landingspagina’s tot je homepage. Schrijffouten zien er, zoals mijn moeder altijd zo tactloos tegen mij zei, dom uit. Je wilt een bezoeker niet het idee geven dat je slordig bent geweest op je eigen website. Dat maakt geen al te beste indruk. Tuurlijk kun je een corrector inhuren als het een flinke website betreft, maar bij een paar kleine pagina’s volstaat die mierenneuker (of is het miereneuker?) van een collega. Backspace er overheen… En je website is weer als nieuw.

Tip: pas je headings aan.

Je kunt taaltechnisch ook meteen naar je titels en tussenkopjes kijken in WordPress. Lees hier tips over headings.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.