RichText Extension plugin: inline tekst markeren en onderstrepen

RichText Extension plugin: inline tekst markeren en onderstrepen

Heb je in de WordPress blok editor behoefte aan meer opties met betrekking tot het opmaken van tekst? Dan is de RichText Extension plugin wellicht een goede oplossing. Deze plugin, die ontwikkeld werd door Tetsuaki Hamano, biedt aanvullende opties voor het toevoegen en bewerken van tekst.

Opmaak van inline tekst

Veel plugins voegen instellingen toe op blok-niveau. Dat betekent wanneer je een specifieke stijl toevoegt, deze automatisch op het hele blok wordt toegepast. Inline tekst verwijst naar de individuele tekens en woorden binneneen blok. WordPress biedt standaard de mogelijkheid om die inline tekst aan te passen, onder andere door het toevoegen van links, de tekstkleur aan te passen, en woorden of tekens schuin- of vetgedrukt te maken. De Gutenberg plugin is sinds Gutenberg 8.0 reeds voorzien van Superscript en subscript inline opties. Deze zullen met WordPress 5.5 ook in de core geïntegreerd worden. RichText Extension breidt de standaard gereedschapsbalk van de blok editor uit met extra opties voor het markeren en onderstrepen van inline tekst en het veranderen van de lettergrootte.

RichText Extension plugin features

De primaire feature van de RichText Extension plugin is de highlighter optie. Die maakt het mogelijk om tekst te markeren. De plugin voegt een kwast-icoontje aan de gereedschapsbalk toe. Als je hierop klikt, worden er vier markeringsopties getoond. Je kunt een rood of geel marker-effect direct op een stuk tekst toepassen. Die feature kan erg handig zijn om bepaalde zinsdelen of woorden te accentueren of te benadrukken.

RichText Extension voegt ook een Clear Format optie toe, waarmee je opmaak kunt verwijderen. De Underline optie maakt het mogelijk om tekst te onderstrepen. Tot slot voegt de plugin ook een lettergrootte optie aan de gereedschapsbalk toe.

De features van de plugin kunnen stuk voor stuk geconfigureerd worden via het instellingen scherm. Zo kun je de kleuren, dikte en transparantie van de markeringen aanpassen. Ook heb je de mogelijkheid om de features individueel in of uit te schakelen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.