WP Ninjas lanceert Remove Unused Media plugin

WP Ninjas lanceert Remove Unused Media plugin

Het team van WP Ninjas heeft een paar weken geleden een nieuwe WordPress plugin uitgebracht: Remove Unused Media. Deze premium plugin is speciaal ontwikkeld voor het opschonen van de WordPress mediabibliotheek. 

Over de Remove Unused Media plugin

Ontwikkelaars van premium plugins hebben vaak de neiging om een compleet nieuw menu item aan te maken en veel kostbare ruimte op het WordPress dashboard in beslag te nemen. Bij het bouwen van Remove Unused Media heeft het WP Ninjas team echter alles netjes als submenu-item opgeborgen onder ‘Media’. Ook wat betreft gebruiksvriendelijkheid laat de plugin weinig te wensen over. Het enige dat je hoeft te doen is op de ‘Start Analysis’ knop klikken en een paar seconden wachten. 

Remove Unused Media introduceert drie tabbladen: 

  • Unused Media
  • Used Media
  • Ignored

Unused Media

Het Unused Media tabblad biedt een overzicht van alle ongebruikte mediabestanden die de plugin in de database van je website heeft aangetroffen. Je kunt dan handmatig individuele bestanden verwijderen, of de bulk-delete optie gebruiken. Kies je voor de laatstgenoemde optie, dan geeft de plugin het advies om eerst een volledige backup van je website te maken (wat sowieso altijd aan te raden is als je je site gaat opschonen).

Used Media

Het is het Used Media tabblad waarmee de Remove Unused Media plugin zich van soortgelijke plugins weet te onderscheiden. Naast een overzicht van de mediabestanden die je wél gebruikt, laten de “Where?” en “How?” kolommen zien waar je afbeeldingen, video’s en andere bestanden worden gebruikt en in welke context. 

Ignored

Via het Ignored tabblad kun je alle mediabestanden beheren die niet verwijderd mogen worden, zelfs als ze niet gebruikt worden. Je kunt vanaf de andere schermen ook eenvoudig mediabestanden aan deze lijst toevoegen. 

Interesse in Removed Unused Media?

De Remove Unused Media plugin is beschikbaar voor €39 per jaar inclusief support en updates. Er zijn ook abonnementen verkrijgbaar voor wie de plugin op meerdere websites wil gebruiken. 

Mocht je behoefte hebben aan een gratis alternatief, kijk dan eens naar de Media Cleaner plugin van Meow Apps of check deze 5 plugins voor het organiseren van je WordPress mediabibliotheek

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.