5 plugins voor het organiseren van je WordPress mediabibliotheek

5 plugins voor het organiseren van je WordPress mediabibliotheek

Moderne websites maken steeds meer gebruik van beeldmateriaal ter vervanging of ondersteuning van tekstuele content. Echter kunnen al die afbeeldingen en video’s al snel een chaos in je WordPress mediabibliotheek creëren! Om je te helpen die chaos op te ruimen en overzicht te creëren in je mediabestanden, hebben we 5 plugins geselecteerd voor het organiseren van je WordPress mediabibliotheek. Deze zijn allemaal gratis te downloaden via WordPress.org!

Plugins voor het organiseren van je WordPress mediabibliotheek

#1. FileBird

FileBird is een lifesaver! Deze super gebruiksvriendelijke plugin maakt het mogelijk om je WordPress mediabibliotheek in slechts een paar kliks te organiseren. FileBird beschikt over een drag & drop interface en een smart context menu, zodat je je bestanden visueel kunt ordenen zonder dat de bestandspaden veranderd worden. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat je zoal met FileBird kunt doen.


Meer info

#2. WP Media Folders

Met WP Media Folders kun je je mediabibliotheek ordenen met mappen en submappen. Er zijn 4 verschillende weergaves beschikbaar. Daarbij kun je je mediabestanden filteren op bijvoorbeeld bestandsgrootte, bestandstype of bestandstitel.

Meer info

#3. Media Library Assistant

Ook de Media Library Assistant is een geweldige oplossing voor het organiseren van je WordPress mediabibliotheek. De plugin maakt het mogelijk om slideshows, thumbnail strips en special effects aan je galerijen toe te voegen. Qua gebruik werkt het precies hetzelfde als de standaard WordPress mediabibliotheek.

Meer info

#4. Media Library Organizer

Media Library Organizer heeft een eenvoudige interface en helpt om je foto’s, video’s en andere mediabestanden te categoriseren en te filteren. De plugin werkt met alle mediabibliotheek weergaven, waaronder de Uitgelichte afbeelding, Mediabibliotheek Lijst en Mediabibliotheek Grid weergave. Ook kun je met deze plugin gemakkelijk data importeren en exporteren.

Meer info

#5. Folders

Met de Folders plugin kun je al je pagina’s, blogposts en mediabestanden in mappen en submappen plaatsen. Ook deze plugin is uitgerust met een drag & drop interface. Verder heb je volledige controle over de weergave van je mappen.

Meer info

 

Lees ook: Bestanden downloaden uit de mediabibliotheek

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.