Bestanden downloaden uit de mediabibliotheek

Bestanden downloaden uit de mediabibliotheek

Bestanden downloaden uit de mediabibliotheek, waarom zou je dat willen? Wel, daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld omdat je bestanden van de ene website naar de andere wilt overzetten. Of omdat je computer gecrashed is en je graag een lokale backup van je site wilt hebben. Maar hoe kun je dat nu het beste aanpakken?

Bestanden downloaden uit de mediabibliotheek: 3 manieren

Er zijn 3 manieren waarop je bestanden uit de mediabibliotheek van WordPress kunt downloaden:

#1. Via het hosting control panel

Voor deze methode heb je dus toegang nodig tot de host omgeving van je website. Hoe het downloaden precies in zijn werk gaat, verschilt per host. Meestal wijst het zich vanzelf; het zal ergens te vinden zijn bij ‘Files’ of ‘Bestanden’. Mocht je er niet uit komen, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen met je host.

#2. Via FTP

Bestanden downloaden kan ook heel prima via FTP. Een goede methode als je eigenlijk nooit op de hosting omgeving inlogt en geen zin hebt om uit te zoeken waar alles precies zit, maar wel bekend bent met FTP clients zoals FileZilla. Je opent je FTP client, logt in en gaat naar de wp-content map. Klik met je rechtermuisknop op de map en vervolgens op Download. Als je niet alles wil downloaden maar alleen specifieke bestanden nodig hebt, dan kun je eerst de gewenste bestanden selecteren alvorens op Download te klikken.

#3. Via de WP File Manager plugin

Gebruik je liever een plugin voor het downloaden van bestanden uit de WordPress mediabibliotheek? Dan is WP File Manager een aanrader. Je installeert en activeert de plugin en gaat vervolgens naar WP File Manager in de zijbalk van je WordPress Dashboard. Daar zie je je public_html directory staan. Selecteer de wp-content map en klik vervolgens op Download. Je volledige mediabibliotheek wordt nu automatisch gedownload. Met deze gratis plugin kun je overigens ook individuele bestanden uit je mediabibliotheek downloaden.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.