De 5 beste FTP clients voor WordPress gebruikers

De 5 beste FTP clients voor WordPress gebruikers

FTP (File Transfer Protocol) biedt je de mogelijkheid om bestanden vanaf je computer naar je WordPress site te uploaden. Om hiervan gebruik te kunnen maken, heb je wel een FTP client nodig. Een FTP client is een desktop applicatie die je computer met je WordPress hosting account verbindt. Via de gebruiksvriendelijke interface kun je allerlei taken uitvoeren, zoals het kopiëren, uploaden, verwijderen, hernoemen en bewerken van bestanden en mappen op je WordPress site. Het is in principe niet nodig om een FTP client te installeren om WordPress te gebruiken; je werkt meestal gewoon via het WordPress Dashboard. Maar een FTP client kan je wel helpen om WordPress errors te verhelpen wanneer je bijvoorbeeld geen toegang hebt tot de WordPress admin area. In dit artikel laten we je kennismaken met de 5 beste FTP clients voor WordPress gebruikers.

De beste FTP clients voor WordPress gebruikers

#1. WinSCP

Platform: Windows

winSCP

WinSCP is een gebruiksvriendelijke, gratis FTP client voor Windows gebruikers. Als je dit programma voor het eerst opent, lijkt de interface wellicht heel overweldigend. Maar het is in feite heel makkelijk te leren! Aan de linkerkant staan de bestanden op je computer, aan de rechterkant de bestanden op je server. Je hoeft alleen maar op een bestand te klikken om te downloaden, te uploaden of te bewerken.

Download WinSCP

#2. Cyberduck

Platform: Windows, macOS

cyberduck

Cyberduck is een gratis FTP client die zowel bij beginners als bij gevorderde gebruikers in de smaak zal vallen. Het programma is zowel voor Mac als voor Windows computers beschikbaar. Anders dan bij de meeste cross-platform FTP clients, integreert Cyberduck heel mooi met je Mac omgeving. Ook worden er diverse macOS features ondersteund, zoals het opslaan van je logingegevens in keychain. Je kunt je favoriete HTML-editor selecteren en met één muisklik bestanden openen om te bewerken.

Download Cyberduck

#3. FileZilla

Platform: Windows, macOS, Linux

filezilla

FileZilla is mijn persoonlijke favoriet, en waarschijnlijk ook de meest gebruiksvriendelijke FTP client. Het programma is geschikt voor macOS, Windows en Linux. FileZilla heeft drag & drop ondersteuning, bestandsnaam filters en configureerbare overdrachtssnelheidslimiten. Daarbij is de software beschikbaar in meerdere talen.

Download FileZilla

#4. Transmit

Platform: macOS

transmit

Transmit is de meest populaire FTP client voor macOS gebruikers, en dan met name web developers. Het programma integreert heel mooi met je Mac omgeving, waardoor het voor Mac gebruikers ook heel intuïtief is. Je kunt je Transmit shortcuts als Favorieten aan Finder toevoegen, zodat je altijd snel toegang hebt. Deze FTP client bevat tevens een mooie HTML editor om snel bestanden te bewerken. Transmit is gratis, maar voor de prijs van $34 kun je ook gebruik maken van de premium versie met nog meer opties.

Download Transmit

#5. Free FTP

Platform: Windows

free ftp

Free FTP is een gratis FTP client voor Windows gebruikers. Er zit een handige geschiedenis-functie op, waardoor je altijd kunt terughalen waar je een bestand hebt opgeslagen. Er is ook een betaalde versie van deze FTP client beschikbaar, welke Direct FTP heet. Voor een bedrag van $39 kun je gebruik maken van allerlei extra features, zoals een HTML editor, autocompletion en een image viewer.

Download Free FTP

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.