Plugin Load Filter: plugins op individuele pagina’s deactiveren

Plugin Load Filter: plugins op individuele pagina’s deactiveren

De meeste WordPress gebruikers hebben zich ongetwijfeld wel eens afgevraagd: Kun je teveel WordPress plugins hebben? Elke WordPress plugin voegt PHP code toe die moet worden uitgevoerd, kan scripts en stylesheets bevatten, en sommige plugins sturen aanvullende queries naar de database. Het is dan ook geen geheim dat de plugins die je installeert de snelheid van je WordPress site kunnen beïnvloeden – en dus ook een negatieve impact kunnen hebben op de performance, gebruikerservaring en page ranking. Maar als je een aanzienlijk aantal plugins geïnstalleerd hebt, dan heb je die waarschijnlijk niet allemaal op elke pagina nodig. En dat is waar Plugin Load Filter uitkomst biedt. Deze plugin biedt je de mogelijkheid om plugins op individuele pagina’s te deactiveren.

Lees ook: WordPress plugins updaten: alles dat je moet weten!

Waarom plugins deactiveren op individuele pagina’s?

Om te illustreren hoe Plugin Load Filter je kan helpen, wil ik je vragen om een plugin te bedenken die je eigenlijk maar op één pagina nodig hebt. Neem nu Contact Form 7. Bij een simpele, kleinschalige website die slechts één formulier nodig heeft, bijvoorbeeld op de contactpagina, is het helemaal niet nodig om de plugin code (inclusief al die stylesheets en scripts) op elke pagina van je website te draaien. Plugin Load Filter biedt je de mogelijkheid om Contact Form 7 op alle pagina’s behalve de contactpagina te deactiveren. Dit kun je ook op je andere plugins toepassen. En door de activatie van plugins te filteren, kun je je WordPress site aanzienlijk sneller maken.

plugin load filter

Over Plugin Load Filter

De Plugin Load Filter plugin is gratis te downloaden via WordPress.org. Na activatie kun je de instellingen configureren. De plugin heeft een heel eenvoudige gebruikersinterface.

plugin load filter

Je kunt gemakkelijk selecteren welke plugins op welke pagina’s geladen moeten worden. Plugin Load Filter biedt ondersteuning voor custom post types en Jetpack module filtering. Voor meer complexe scenario’s zijn er ook AMP, AJAX en REST API URL filters.

 

Lees ook: Is die WordPress plugin veilig? 15 redenen om een plugin toch maar niet te downloaden

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.