WordPress plugins updaten: alles dat je moet weten!

WordPress plugins updaten: alles dat je moet weten!

Plugins behoren tot de belangrijkste onderdelen van een WordPress website. Slechte plugins kunnen leiden tot een slechte gebruikerservaring. Het is dus altijd aan te raden om voor het installeren van een WordPress plugin te kijken naar de rating, het aantal downloads en/of actieve installaties, en eventueel wat reviews door te lezen. Het belangrijkste is echter de datum waarop een plugin voor het laatst is bijgewerkt. Was dat langer dan een jaar geleden? Dan is de plugin verouderd en kun je beter een alternatief zoeken dat wel recentelijk is bijgewerkt. Wat minstens zo belangrijk is als de plugins die je kiest, is je WordPress plugins updaten.

Waarom moet ik mijn WordPress plugins updaten?

Een goede plugin zal met enige regelmaat door de ontwikkelaar worden bijgewerkt. De updates bevatten naast kleine verbeteringen ook bug fixes en patches voor kwetsbaarheden. “De voornaamste oorzaak dat websites worden gehackt komt door misbruik van kwetsbaarheden in verouderde software, met name in extensies, zoals het WordPress-platform laat zien,” zo is te lezen in een recent onderzoeksrapport van Sucuri. Het is dus vooral voor de veiligheid van je websites belangrijk om je plugins altijd up-to-date te houden!

Hoe kan ik mijn WordPress plugins veilig updaten?

Om ervoor te zorgen dat je website niet ‘kapot’ gaat door een bug of een foutje in een plugin, is het aan te raden om bij handmatige updates gebruik te maken van een plugin zoals Maintenance Mode. Wanneer je Maintenance Mode inschakelt, kun je veilig je plugins updaten en rustig controleren of alles nog goed werkt, voor je je site weer live zet. Tijdens het updaten kun je je bezoekers (en zoekmachines!) een custom boodschap laten zien dat je bezig bent met het onderhoud van je website.

Kan ik niet automatisch WordPress plugins updaten?

Jawel, het is ook mogelijk om automatische updates in te schakelen. Het nadeel hiervan is wel dat je er dan vaak pas later achter komt als er een foutje in één van de updates zit. Het kan dan ook behoorlijk wat tijd kosten om erachter te komen in welke update dat foutje nu precies zit. Bij handmatig updaten heb je veel meer controle.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je geen zorgen hoeven maken over het updaten van je plugins, maar niet het risico lopen dat er iets mis gaat? Dan is het WordPress Website Update Pakket ideaal voor jou! Hiermee worden voortdurend de nieuwste WordPress en plugin updates op je website geïnstalleerd. En als een functie na een update ineens niet meer werkt, dan wordt dit door WP Handleiding kosteloos voor je hersteld.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.