WordPress plugin voor grafieken en diagrammen

WordPress plugin voor grafieken en diagrammen

Run je een WordPress website die gericht is op data en statistieken, dan zul je waarschijnlijk ook weleens interactieve diagrammen en aantrekkelijk uitziende grafieken op je website willen laten zien. Dat is ook fijner voor je bezoekers, want het geeft vaak een veel beter beeld dan wanneer je je data allemaal in tekst zou neerzetten. Daarbij maakt het je content ook gewoon een stuk aantrekkelijker. Maar hoe pak je dat aan, interactieve grafieken en diagrammen maken? Wel, zoals met vrijwel alles in WordPress is ook hier een plugin voor te vinden. In dit artikel laten we je graag kennismaken met de WordPress Charts and Graphs plugin!

WordPress Charts and Graphs plugin voor grafieken en diagrammen

De WordPress Charts and Graphs plugin maakt gebruik van Google’s visualisatie API om interactieve grafieken en diagrammen aan je WordPress site toe te voegen. Taartdiagrammen, spreidingsdiagrammen, maattabellen, lijngrafieken, tijdlijnen, geografische kaarten… de WordPress Charts and Graphs plugin maakt het allemaal mogelijk!

grafieken en diagrammen

Je kunt heel eenvoudig grafieken en diagrammen creëren door in je WordPress Dashboard op Add Media te klikken. Vervolgens selecteer je Visualisations. Je creaties worden gerenderd met behulp van HTML5/SVG, waardoor ze in alle browsers zichtbaar zijn. Je bezoekers kunnen je grafieken en diagrammen op al hun apparaten bekijken. De plugin is compatibel met alle WordPress thema’s.

grafieken en diagrammen

Premium versie

De gratis versie van deze plugin (WordPress Charts and Graphs Lite) biedt 9 verschillende ‘chart types’ maar de premium versie, die verkrijgbaar is vanaf $75, ondersteund extra visuals zoals Timeline, Table Chart en combo. De premium versie biedt je tevens de mogelijkheid om data van CVS bestanden en Google Spreadsheets te importeren, grafieken en diagrammen live in de browser door je gebruikers te laten bewerken. En dan krijg je ook nog 1 jaar lang ondersteuning en updates van de ontwikkelaars van de plugin! Als je veel van dit soort visuals maakt, is de premium versie zeker de investering waard.

De gratis versie van de WordPress Charts and Graphs plugin is hier te downloaden.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.