WordPress features uitschakelen met de No Nonsense plugin

WordPress features uitschakelen met de No Nonsense plugin

Je kunt een WordPress installatie zo simpel of uitgebreid inrichten als je zelf wilt. Ga jij het liefst voor een minimalistisch dashboard? Dan is de nieuwe No Nonsense plugin een aanrader. Deze gratis plugin werd ontwikkeld door Room 34 en maakt het mogelijk om tal van standaard WordPress features uit te schakelen.

Over de No Nonsense plugin

De plugin maakt het mogelijk om verschillende features die standaard zijn in WordPress uit te schakelen. Hierbij kun je denken aan:

  • Het WordPress logo op het inlogscherm
  • Individuele dashboard widgets, zoals ‘Activiteit,’ ‘In een oogopslag’, ‘Recente concepten’ en ‘WordPress evenementen en nieuws’
  • De admin gereedschapsbalk
  • WP Emoji

De hierboven genoemde features zijn met veel vergelijkbare plugins meestal ook wel uit te schakelen. Er is echter een optie die ik persoonlijk nog niet eerder ben tegengekomen, en dat is de mogelijkheid om de core update e-mail uit te schakelen. Je weet wel, die “Je site is bijgewerkt naar WordPress x.x.x.” e-mails. Als je meerdere WordPress websites beheert kunnen die best wel ergerlijk zijn. No Nonsense maakt het mogelijk om ze uit te schakelen; je krijgt dan alleen nog core e-mails in het geval van een foutmelding.

Wat de plugin niet doet, is de blok editor uitschakelen – maar ondersteuning voor de Klassieke Editor plugin loopt in elk geval nog door tot eind 2022, dus daar kun je die voorlopig nog voor gebruiken.

Interesse?

No Nonsense is gratis te downloaden via het WordPress plugin directory of direct via je WordPress dashboard. Gezien het feit dat de plugin pas net gelanceerd is, ga ik ervan uit dat er in de toekomst nog meer mogelijkheden worden toegevoegd om standaard WordPress features uit te schakelen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.