Nienke's website: Updaten site is zo belangrijk!

Nienke’s website: Updaten site is zo belangrijk!

Computers, content management systemen en alles wat daar op lijkt, zijn behekst. Er leven spoken die jou als beheerder af en toe het leven zuur willen maken. 

Echt. Ik maak geen geintje. ‘s Nachts, als je lekker ligt te tukken, komen de spoken tot leven. Ze doen je laptop open, starten alles op en gaan dan aan de gang. Ze weten ook je wachtwoorden, scary hè?

Teksten die links uitgelijnd stonden, worden gecentreerd. Foto’s die netjes in het midden stonden en de tekst prachtig passend omheen liep, staan opeens rechts van de tekst.

Inspectie

Ik weet dit omdat ik een Pietje Precies ben in dit soort dingen. Dus toen ik vanmorgen mijn pagina weer eens ging inspecteren, zag ik tot mijn grote schrik dat de opmaak volledig een eigen leven was gaan leiden. De pagina ‘Over mij’ was niet om aan te gluren!

Ik snap dat echt niet. Hoe kan dat nou? Ik laat die pagina netjes achter, opgeslagen en wel. En dan open je diezelfde pagina een week later en dan staat alles anders. En ik heb dus mijn thema’s precies om deze reden niet geupdate!!

Misschien is dat wel het probleem. Omdat ik die rode bolletjes (badges) niet gehoorzaam en netjes alles update, worden de spoken op me afgestuurd. Als straf. Als ik niet doe wat het cms of WordPress mij opdraagt, moet ik maar op de blaren zitten. Dan gaan de thema’s een eigen leven leiden.

Ik ben dus de hele ochtend al weer bezig alles uit te lijnen, teksten mooi gelijk te laten lopen en foto’s die niet meer passen, te verwijderen. Ondertussen lees ik mijn teksten nog een keertje kritisch door en merk ik dat ze toch niet allemaal de lading dekken van wat ik doe en wil overbrengen.

Verwaarlozen

Misschien moet ik de spoken toch maar een klein beetje dankbaar zijn. Ze hebben mij wakker geschud en geleerd dat je je website eigenlijk nooit mag verwaarlozen. Een zakelijke site heeft altijd aandacht en updates nodig. En dan niet alleen voor de plugins en thema’s, maar ook je eigen input. Blijf kritisch kijken naar wat je enkele maanden geleden hebt geschreven. Misschien wil je het nu toch wel iets anders verwoorden.

Ik heb weer een bezigheidstherapie deze week….

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.