Nienke's website: updaten zonder chaos?

Nienke’s website: updaten zonder chaos?

Mijn dashboard roept dat ik wel acht updates heb staan. Ik moet mijn gebruikte thema’s updaten en een aantal plugins. Dat laatste heb ik al vaker gedaan; daar kleeft naar mijn idee ook niet zo veel risico aan. Maar die thema’s daarentegen…..

Ik werd namelijk al eens gewaarschuwd: pas op met zo maar updaten van je thema’s want voor je het weet ligt je volledige site overhoop. Wat links hoort te staan, staat rechts en wat onder hoort te staan staat boven.

Updaten

updaten wordpress thema
Hier kan ik dus niet tegen. Deze móet direct weg

Dat is best lastig voor iemand die niet tegen badges kan die aangeven hoeveel ‘taken’ je nog hebt. Soms zie ik iemand’s iPhone met 365 ongelezen mails en 70 ongeopende whatsappberichten. Mijn vingers beginnen acuut te jeuken! Op míjn iPhone moet elke rode badge die oplicht direct worden geopend. Nieuwe mail? Openen en opruimen. Whatsappbericht? Direct beantwoorden. Heb ik updates in mijn applestore-app? Direct allemaal updaten (ook als ik geen wifi heb!)

Nu staat er dus in mijn dashboard dat ik acht updates heb, waarvan er zes met mijn thema’s te maken hebben. Morgen ga ik mijn lief opzoeken op zijn werk in het buitenland. Wat nu als mijn site volledig op z’n kop ligt?

Ik besluit wederom even te googlen op de risico’s van het updaten van je WordPressthema’s. Overal staat dat je eerst een backup moet maken. Ok, dat is goed te doen met de eerder geïnstalleerde ManageWP.  Maar weet ik ook hoe ik die backup terug zet mocht het onverhoopt misgaan?

Ik durf dus niet. Niet zo vlak voor mijn vertrek en ik niet weet hoe goed mijn internetverbinding zal zijn. Ik zal weerstand moeten bieden aan het willen wegwerken van die zes overgebleven updates. Daar is maar één eenvoudige manier voor: WordPress-dashboard dichtgooien en na mijn trip weer eens openen!

Bon voyage!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.