10 dingen die je moet doen na het installeren van WordPress

10 dingen die je moet doen na het installeren van WordPress

Je hebt net WordPress geïnstalleerd. Dan wil je waarschijnlijk meteen aan de slag met het installeren van een thema en het aanmaken van pagina’s. Maar het is een goed idee om eerst even de tijd te nemen om een aantal standaard instellingen aan te passen en je nieuwe WordPress site te optimaliseren. In dit artikel bespreken we 10 dingen die je moet doen na het installeren van WordPress.

Wat je moet doen na het installeren van WordPress

#1. Verander / verwijder de tagline

Als je een nieuwe WordPress site installeert is de standaard tagline “Just Another WordPress Site.” Dat klinkt natuurlijk niet erg professioneel. Afhankelijk van het thema dat je geïnstalleerd hebt, is deze wel of niet zichtbaar. Maar de tagline zal wel nog in Google’s zoekresultaten weergegeven worden, dus zorg ervoor dat je de tagline weghaalt of aanpast bij Settings > General.

#2. Verander de tijdzone

Eveneens onder Settings > General kun je de tijdzone terugvinden. Het is belangrijk de juiste tijdzone in te stellen, zeker als je blogposts wilt inplannen.

#3. Verwijder de voorbeeld content

Verwijder de “Hello World” post en “Sample Page” pagina die automatisch worden aangemaakt.  Ga naar Posts > All Posts en Pages > All Pages, hover over de titles en klik op de prullenbak.

#4. Verwijder de Hello Dolly plugin

De Hello Dolly plugin zit standaard bij elke WordPress installatie, en heeft behalve een symbolische betekenis eigenlijk weinig nut. Je kunt deze plugin dan ook gewoon verwijderen.

#5. Voeg een favicon toe

Een favicon is een piepklein icoontje dat in de tabbladen van de browser wordt weergegeven. Ook kun je de favicons terugvinden in je lijst met favorieten of bladwijzers. Sinds WordPress 4.3 kun je gemakkelijk een eigen favicon vanaf het WordPress Dashboard toevoegen. Ga naar Appearance > Customize > Site Identity > Select Image om je eigen favicon te uploaden.

Lees ook: Maak je eigen WordPress favicon!

#6. Verander de permalink structuur

Een permalink is de permanente link van een webpagina. Met andere woorden: de link blijft altijd hetzelfde. De permalinks die standaard door WordPress worden gegenereerd zijn echter niet erg SEO-vriendelijk. Je kunt dit gelukkig eenvoudig aanpassen bij Settings > Permalinks > Common Settings. Selecteer Post name en sla de wijzigingen op. Vanaf dan zal de URL de titel van de pagina of blogpost bevatten.

Lees ook: De beste permalink structuur voor SEO

#7. Schakel reacties op statische pagina’s uit

Reacties zijn bedoeld voor blogposts, niet voor pagina’s. Gelukkig kun je de reacties op je pagina’s eenvoudig uitschakelen bij Pages > All Pages. Hover met je muis over de betreffende pagina en klik op Quick Edit. Vink het vakje naast Allow Comments uit en klik op Update.

#8. Maak een nieuwe admin account aan

WordPress maakt zelf een admin account aan na het installeren van WordPress. Maar elke hacker weet dit, en het is dan ook de eerste gebruikersnaam die ze zullen proberen als ze op je site proberen in te breken. Het is dan ook zeker aan te raden om zo snel mogelijk een nieuwe admin account aan te maken die geen ‘admin’ heet. Dit kun je doen bij Users > Add New. Selecteer Administrator uit het drop-down menu. Zorg dat je het wachtwoord ergens noteert. Log vervolgens in op de nieuwe admin account en verwijder de oude admin account.

#9. Maak categorieën aan

Als je gaat bloggen, is het slim om categorieën voor je blogposts aan te maken. Dit maakt het niet alleen makkelijker om je bIogposts te organiseren, maar helpt ook je bezoekers om relevante content te vinden. Ga naar Posts > Categories om nieuwe categorieën aan te maken.

#10. Maak je gebruikersprofiel af

Ga naar Users > Your Profile. Hier kun je al je gegevens invullen. We raden aan om je author name te veranderen in iets anders dan je username, om de veiligheid van je website te waarborgen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.