msgWP plugin voor WordPress microblogging met Telegram

msgWP plugin voor WordPress microblogging met Telegram

Er komt binnenkort een nieuwe WordPress plugin genaamd msgWP. Het betreft een plugin die het mogelijk maakt om tekstberichten en foto’s op WordPress sites te publiceren met Telegram. Hoewel de plugin nog niet officieel gelanceerd is, staat er wel al een live demo op de website. Daarmee kunnen mensen vanaf hun eigen Telegram account anoniem een post op het msgWP demo blog posten.

Over msgWP

De maker van de plugin, Róbert Mészáros, zei dat hij van plan is de plugin later deze zomer of in het begin van de herfst te lanceren. Hij wil namelijk eerst meer feedback van beta testers verzamelen en de website oppoetsen. Hoewel msgWP niet de eerste WordPress plugin is die Mészáros heeft ontwikkeld, is het wel de eerste die hij echt als product gaat promoten.

“Het is zeer onwaarschijnlijk dat ik msgWP beschikbaar maak op WordPress.org, maar de plugin krijgt wel een GPL licentie,” zei hij. “Ondersteuning, automatische updates en beperkte content komen alleen beschikbaar voor degenen die een abonnement afsluiten. Omdat ik zelf ook gebruik maak van msgWP wil ik een deel van de opbrengst aan de community teruggegeven, aan de WordPress Foundation.”

Mészáros liet zich inspireren door zijn eigen principes betreffende gecentraliseerde sociale media. Hoewel hij een privéblog beheert waar zijn vrienden hem kunnen volgen, gebruikt hij geen platformen zoals Twitter en Facebook.

Sneller posten

Er zijn al andere plugins die Telegram met WordPress integreren, bijvoorbeeld door op een kanaal uit te zenden of de feed van een publiek kanaal in een widget weer te geven. msgWP is echter de eerste plugin waarmee door gebruikers gegenereerde content in Telegram naar WordPress verstuurd.

Omdat msgWP al met de berichten workflow van Telegram gebruikers geïntegreerd is, kan het sommigen inspireren om vaker te bloggen. Posten gaat sneller dan met Facebook, Twitter of zelfs de mobiele WordPress apps voor iOS en Android, al heb je dan een stuk minder features tot je beschikking.

“Geen vervanging van de mobiele WordPress apps”

Het lijkt paradoxaal, maar Mészáros wil met msgWP mensen “stimuleren om WordPress te gebruiken door hen niet te herinneren aan hun sites/microblogs op WordPress.” Een berichten-app is informeel. “Het enige dat je hoeft te doen is iets typen en op verzenden drukken. Tenslotte verstuur je tekstberichten – je publiceert geen gestructureerde artikelen op je blog na te veel glazen wijn. Om die reden beschouwen we msgWP met Telegram niet als een vervanging van de mobiele WordPress apps.”

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.