Laraberg, een Gutenberg implementatie voor Laravel

Laraberg, een Gutenberg implementatie voor Laravel

De familie van Gutenberg derivaten is uitgebreid met de beta release van Laraberg, een Gutenberg implementatie voor Laravel. Maurice Wijnia, ontwikkelaar bij het Amsterdamse Van Ons, creëerde Laraberg om ontwikkelaars een eenvoudige manier te bieden voor het bouwen van applicaties met Laravel om de Gutenberg editor te integreren. Laraberg bevat een simpele API en ondersteuning voor de Laravel File Manager om bestanden up te loaden.

Laraberg: Gutenberg voor Laravel

“Het doel van Laraberg is ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om op een zo eenvoudig mogelijke manier de Gutenberg editor aan elke gewenste pagina toe te voegen. Tegelijkertijd moeten er voldoende opties zijn om de editor aan te passen zodat het in elk Laravel project geïntegreerd kan worden,” zei Wijnia.

Laraberg

Van Ons geeft de voorkeur aan Laravel voor hun projecten, niet in de laatste plaats vanwege de toenemende populariteit en de actieve community van het open source webframework. Laraberg maakt het hen mogelijk om van het gemak van de Gutenberg editor te profiteren, zonder dat ze de prestaties en features van hun geliefde Laravel framework hoeven op te geven.

Inspiratie

Wijnia zei dat hij geïnspireerd werd door het Drupal Gutenberg project, wiens makers ook verantwoordelijk zijn voor Gutenberg.js; een pakket dat het makkelijker maakt om Gutenberg met andere applicaties te integreren. Frontkoms lange termijn plan is het verstrekken van een basis om Gutenberg binnen elk CMS of framework te kunnen gebruiken. Op die manier hopen ze het open web te verbeteren en communities in staat te stellen om samen te werken aan extensies waar alle partijen baat bij hebben.

Beta versie

De beta versie van Laraberg is nu beschikbaar op GitHub en Pacagist. Van Ons is van plan om Laraberg actief in eigen projecten te gaan implementeren en zal tevens feedback van beta testers verzamelen.

 

Lees ook: Gutenberg Cloud: een cross-platform bibliotheek voor Custom Gutenberg blocks

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.