Jetpack 8.9: Social Previews, nieuwsbrief opt-in formulier en Donatie blok

Jetpack 8.9: Social Previews, nieuwsbrief opt-in formulier en Donatie blok

Vorige week werd Jetpack versie 8.9 uitgerold. Deze update van de populaire alles-in-één plugin integreert ondersteuning voor de officiële WordPress AMP plugin, waarvan recentelijk versie 2.0 beschikbaar is gesteld. Daarnaast introduceert Jetpack 8.9 drie nieuwe features: een nieuw Donatie blok, een nieuwsbrief opt-in formulier en een social preview optie in de blok editor. Hieronder zullen we deze features kort toelichten.

Social Previews

Jetpack 8.9 voegt een nieuw Social Previews tabblad toe aan het Jetpack paneel in de blok editor. Hier staan een aantal sociale iconen en een preview knop. Als je op de preview knop klikt, wordt er een venster geopend zodat je een voorvertoning kunt bekijken van hoe je blogbericht er op diverse sociale media kanalen uit komt te zien. Momenteel zijn alleen voorvertoningen beschikbaar voor Facebook, Twitter en Google Search. Jetpack heeft echter aangegeven dat ze ook al bezig zijn met LinkedIn voorvertoningen.

Nieuwsbrief opt-in formulier

Met versie 8.9 kun je via Jetpacks Form blok gebruik maken van een nieuw formuliertje waarmee bezoekers van je website zich op je nieuwsbrief kunnen abonneren. Dit werkt zoals je zou verwachten, alleen is het niet helemaal duidelijk dat je de externe Creative Mail plugin nodig hebt om daadwerkelijk van de feature gebruik te kunnen maken. Jetpacks nieuwe opt-in formulier handelt namelijk alleen het formulier-aspect zelf af, en dus niet de koppeling met je nieuwsbrief systeem.

Donatie blok

Ook de derde nieuwe feature in Jetpack 8.9 vereist een dienst van een derde partij. Je kunt alleen gebruik maken van het nieuwe Donatie blok als je een premium Jetpack abonnement én een Stripe account hebt. Daarbij is het Donatie blok op dit moment nog relatief beperkt en eigenlijk alleen geschikt voor eenvoudige donaties. Voor grotere campagnes kun je vooralsnog beter een andere oplossing gebruiken, zoals bijvoorbeeld de GiveWP plugin.

Meer weten over Jetpack 8.9?

Voor meer informatie over alle nieuwe features in versie 8.9 van de Jetpack plugin kun je de officiele release post lezen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.