GiveWP plugin: in 2019 meer dan $106 miljoen aan donaties

GiveWP plugin: in 2019 meer dan $106 miljoen aan donaties

GiveWP plugin gebruikers hebben in 2019 samen meer dan $106 miljoen aan donaties opgehaald. Dat meldde GiveWP COO Matt Cromwell afgelopen week op Facebook. Het totale bedrag dat met de donatie pluginis flink gestegen ten opzichte van de 2017 ($41 miljoen) en 2018 ($88 miljoen).

Over de GiveWP plugin

GiveWP werd in 2015 gelanceerd door het bedrijf Impress om “vrijgevigheid te democratiseren”. Het doel was om non-profits en andere goede doelen de mogelijkheid te bieden om zelfstandig campagnes te lanceren, zonder dat ze daarbij gedwongen zijn om gebruik te maken van crowdfunding websites (die vaak een flink aandeel van de donaties opeisen). Momenteel heeft de GiveWP plugin ruim 70.000 actieve installaties. De meeste hiervan vormen de basis van donatiesystemen op kleine websites. Er draaien echter ook grote non-profit organisaties op GiveWP, zoals LifeWater, Libero Magazine en Love Button.

$106 miljoen geen totaalbedrag

De $106 miljoen (ongeveer €96 miljoen) is geen exact bedrag; het vertegenwoordigt alleen de donaties die gedaan zijn met PayPal en Stripe. “Zowel PayPal als Stripe verstrekken partner programma’s waarbij platforms als GiveWP een klein percentage van de administratiekosten krijgen,” zei Cromwell. “Dit is geen extra bedrag, het is geld dat het bedrijf dat de betalingen verwerkt sowieso krijgt maar met ons deelt omdat we hen helpen meer omzet te genereren.” De partner programma’s hanteren een transparant rapportagebeleid, en dat is hoe GiveWP kan zien hoeveel donaties er via deze betalingsverwerkers zijn gedaan. Zowel PayPal Standard als Stripe worden ondersteund in de gratis versie van de GiveWP plugin, waardoor het veelgebruikte keuzes zijn voor eindgebruikers. Authorize.net wordt naar schatting gebruikt door een tiende van het aantal gebruikers dat voor PayPal of Stripe kiest. Zonder data van de andere betaalverwerkers is het onmogelijk om het totale donatiebedrag vast te stellen. Maar dat zou wel eens aanzienlijk hoger kunnen liggen dan die $106 miljoen.

“Ik ben constant verbijstert door wat we met GiveWP hebben bereikt,” schreef Cromwell. “Het team blijft uitblinken als experts in hun vakgebied, het platform zelf blijft zich verbeteren. Maar deze recente cijfers laten echt concreet zien wat we kunnen doen.”

 

Lees ook: 5 PayPal plugins voor donaties

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.