5 PayPal plugins voor donaties

5 PayPal plugins voor donaties

Niet elke WordPress website waar betalingen verricht worden verkoopt producten. Het kan namelijk ook zijn dat je een non-profit organisatie runt, of een actie hebt opgezet om geld in te zamelen voor een specifiek doel. Of misschien heb je wel een gratis app ontwikkeld, en wil je gebruikers de mogelijkheid bieden om een bijdrage te doneren. Eén van makkelijkste manieren om donaties via je WordPress site te ontvangen, is door een PayPal plugin te gebruiken. In dit artikel hebben we de beste PayPal plugins voor donaties voor je op een rijtje gezet!

De beste PayPal plugins voor donaties

#1. PayPal Donations

paypal plugins

PayPal Donations is met meer dan 50.000 actieve installaties één van de populairste PayPal plugins in het WordPress directory. Deze gratis plugin helpt je om met een eenvoudige shortcode een donatie knop op je website toe te voegen – in de header, op een pagina, in een blogpost, in de zijbalk of in de footer. En omdat je custom knoppen kunt creeeren, zorg je dat ze mooi in je webdesign integreren.

Meer info

#2. Give

paypal plugins

Give is één van de meest flexibele oplossingen voor het ontvangen van donaties. Je kunt donaties ontvangen via custom donatie formulieren, rapportages opmaken en donatie-statistieken bekijken. De plugin is eenvoudig aan je wensen aan te passen. De premium versie biedt nog meer features, waaronder MailChimp integratie, PDF receipts en nog veel meer.

Meer info

#3. Seamless Donations

paypal plugins

Met Seamless Donations kun je zowel anonieme betalingen als herhaalde donaties ontvangen. Je kunt ook custom emails en bedank-berichtjes naar je gebruikers sturen. De plugin is compatible met de GoodBye Catcha en WP CSV plugins. De premium versie van Seamless Donation biedt nog meer features.

Meer info

#4. Charitable

paypal plugins

Met Charitable kun je in slechts 5 minuten een complete fundraising campagne opzetten. En daarna kun je direct online en offline donaties accepteren. Met de gratis versie van de plugin kun je al een onbeperkt aantal campagnes aanmaken, en er hoeven geen transactiekosten te worden betaald. Ook deze plugin biedt een premium versie met extra features, zoals integratie met Easy Digital Downloads en de mogelijkheid om anonieme donaties te ontvangen.

Meer info

#5. Smart Donations

paypal plugins

Smart Donations is een alles-in-één donatie plugin die zowel PayPal als Stripe integratie biedt. Je hebt de keuze uit vier verschillende ‘donatie-stijlen’ en kunt verschillende soorten campagnes opzetten. Ook het monitoren van je resultaten en het versturen van bedank-emails behoort tot de mogelijkheden. Met de premium versie van Smart Donations kun je tevens gebruik maken van geavanceerde Analytics tools.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.