Hypernotes plugin – Aantekeningen maken in WordPress

Hypernotes plugin – Aantekeningen maken in WordPress

Recentelijk schreven we nog over het nieuwe Todo List Block van Rich Tabor. Maar hij is blijkbaar niet de enige die zich bezighoudt met handige back-end features in WordPress. Vorige maand lanceerde Ella van Durpe, software ontwikkelaar bij Automattic, een plugin in de vorm van een simpel custom post type die het mogelijk maakt om aantekeningen te maken in WordPress. Natuurlijk zijn er vergelijkbare WordPress plugins beschikbaar, maar wat Hypernotes uniek maakt is de manier waarop hij met een soort mappen werkt – die in feite werken als categorieën.

Over de Hypernotes plugin

Zoals gezegd maakt Hypernotes het dus mogelijk om aantekeningen te maken in WordPress. De plugin voegt een nieuw custom post type toe voor de notities, en je kunt mapjes aanmaken om al je aantekeningen te organiseren. Hieronder zie je hoe dat mappensysteem eruit ziet op het dashboard:

Alleen jij kunt je aantekeningen zien als je bent ingelogd op het WordPress dashboard; het is niet mogelijk om ze te publiceren of aan de front-end van je site te bekijken, en alle aantekeningen krijgen automatisch de status “privé”. Wel wordt er op de plugin pagina vermeldt dat de notities vooralsnog niet versleuteld zijn. Dat betekent dat iemand anders die toegang heeft tot de database van je website, ze in theorie ook zou kunnen lezen.

Tot slot

Hypernotes is puur een back-end tool, maar wel echt heel erg handig als je WordPress-gerelateerde aantekeningen wilt maken voor jezelf. De plugin blinkt uit in zijn simpliciteit en ik ben heel benieuwd hoe de plugin in de toekomst verder wordt ontwikkeld. Wil je ook eens proberen of aantekeningen maken in WordPress handig is voor jou? De Hypernotes plugin is gratis te downloaden via WordPress.org. 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.