Hoe schakel ik automatische WordPress updates uit?

Hoe schakel ik automatische WordPress updates uit?

Met de komst van WordPress 3.7 is ook de functionaliteit om je WordPress website geautomatiseerd te updaten de kop op gestoken. Daar WordPress 3.7 voornamelijk een focus heeft op veiligheid en stabiliteit, is deze functionaliteit dan ook geen gekke keuze geweest van de ontwikkelaars. Vanaf WordPress 3.7 zal je website zichzelf in het geval van kleine automatische WordPress updates op de achtergrond automatisch updaten, dus bijvoorbeeld van WordPress 3.7 naar versie 3.7.1. Updates die meer impact hebben, zoals naar versie 3.8, worden niet automatisch geïnstalleerd. In dit artikel laten we je zien hoe je deze auto-updates uitschakelt.

Geen automatische WordPress update

Waarom automatische WordPress updates uitschakelen?

Vooral als je bepaalde plugins en thema’s ingeschakeld hebt staan die niet altijd direct compatibel zijn met nieuwe WordPress versies, dan kan het interessant zijn om auto-updates uit te schakelen om te vermijden dat je website niet helemaal optimaal meer werkt. Echter kunnen er een legio andere redenen zijn waarom je liever zelf zou willen updaten. Zo kan het zijn dat je liever zelf de controle over je website in handen hebt, of dat je sommige versies niet wil installeren omwille van een specifieke reden. In dit geval is het uitschakelen een interessante optie.

Automatische WordPress updates snel en effectief uitschakelen

Het uitschakelen van het automatisch updaten van je WordPress installatie is zeer eenvoudig. In je wp-config.php bestand dien je simpelweg de volgende regel code toe te voegen:

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Het toevoegen van deze regel zou het automatisch updaten van je WordPress installatie onmiddellijk uitschakelen. Je zal echter nog wel een melding krijgen in je WordPress dashboard als er een nieuwe WordPress versie beschikbaar is, zodat je eenvoudig zelf kan blijven updaten – in je eigen tijd. In de meeste gevallen adviseren we echter wel dat je de auto-update functie van WordPress ingeschakeld laat, gezien een nieuwe versie in bijna alle gevallen de meest veilige versie zal zijn.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.