Hemingway thema krijgt Gutenberg ondersteuning

Hemingway thema krijgt Gutenberg ondersteuning

In de meest recente update van zijn populaire Hemingway thema heeft Anders Norén Gutenberg ondersteuning toegevoegd. Het thema, dat actief is op meer dan 30.000 websites, heeft een simpel en tijdloos ontwerp dat zowel bloggers als ondernemers aanspreekt.

Bewegend doelwit

Al vanaf het moment dat de komst van Gutenberg werd aangekondigd, wist Norén (die overigens ook verantwoordelijk is voor de nieuwe WP Glossary website) dat hij op een gegeven moment ondersteuning voor al zijn 17 thema’s zou moeten toevoegen. Hij had dat echter uitgesteld omdat het ontwikkelen voor de nieuwe WordPress editor voelde alsof hij “op een bewegend doelwit mikte.”

Aan de slag

“Na de ‘Try Gutenberg’ callout in 4.9.8 begon ik ook veel meer verzoeken te krijgen met betrekking tot ondersteuning voor Gutenberg. Toen gewone WordPress gebruikers – geen ontwikkelaars – begonnen te vragen wanneer ze Gutenberg ondersteuning in mijn thema’s konden verwachten, wist ik dat ik het niet langer voor me uit kon schuiven.”

Nu de Gutenberg volumeknop eindelijk wat omlaag is geschroefd, vind hij dat het hoog tijd is om aan de slag te gaan.

Gutenberg ondersteuning voor Hemingway thema

Hoe ziet Gutenberg ondersteuning eruit voor Hemingway? Norén heeft de editor zo gestyled dat deze aansluit op het front-end ontwerp, met dezelfde kleuren en lettertypes. Hij heeft ook ondersteuning toegevoegd voor specifieke Gutenberg blocks, zoals omslagafbeeldingen, full-width elementen en pull quotes. Hemingway is het eerste thema van Norén dat de nieuwe editor ondersteund. Norén streeft er echter naar om te zorgen dat zijn hele themacollectie Gutenberg-ready is tegen de tijd dat WordPress 5.0 wordt uitgerold.

“Grote stap voorwaarts”

Norén ziet de nieuwe editor als een significante verbetering ten opzichte van de huidige editor, en denkt dat het de juiste stap voorwaarts is voor WordPress. “Het is altijd makkelijk om te speculeren over de onbewandelde paden, maar de Visual Editor is aan vervanging toe. En Gutenberg zal een goede vervanger zijn,” zei hij. “[Gutenberg] is beter in alles dat de oude editor kan doen (behalve het bewerken van ruwe HTML, misschien) en brengt ook nieuwe mogelijkheden voor WordPress ontwikkelaars en gebruikers met zich mee. Er zijn een hoop problemen in Gutenberg die nog opgelost moeten worden, maar wanneer dat gebeurt denk ik dat Gutenberg een grote stap voorwaarts zal zijn voor de WordPress community.”

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.