Nieuwe WP Glossary site vertaalt WordPress termen in gewoon Engels

Nieuwe WP Glossary site vertaalt WordPress termen in gewoon Engels

Als je elke dag met WordPress werkt, is het makkelijk om te vergeten hoe vreemd sommige termen zijn voor nieuwe gebruikers. Anders Norén heeft daarom een nieuwe website gelanceerd met de titel WP Glossary. Deze site bevat de definities van termen die je tegenkomt als je WordPress gebruikt.

Inspiratie

De website ontstond als gevolg van de behoefte om documentatie te verstrekken bij projecten voor cliënten.

“De laatste keer dat ik de verklarende woordenlijst updatete voor een nieuwe cliënt, half mei dit jaar, bedacht ik me dat hier een website voor moest komen,” zei Norén. “Een lijst van WordPress definities die niet geschreven is voor ontwikkelaars, maar voor degenen die WordPress websites beheren als onderdeel van hun werk of in hun vrije tijd.”

Norén zei dat hij voldoende bronnen kon vinden die voor ontwikkelaars waren geschreven, maar niets bevredigends voor gewone WordPress gebruikers. Geïnspireerd om dit gat te vullen kocht hij een domeinnaam en bouwde hij de website.

WP Glossary

WP Glossary bevat definities voor bijna honderd WordPress-specifieke en vakgebied-gerelateerde termen, met in totaal meer dan 25.000 woorden. De Default Themes term is met 1.744 woorden het langste artikel op de website. Elke term is voorzien van een uitleg in gewoon Engels en bevat tevens use cases, hier en daar opgeleukt met een stukje WordPress geschiedenis. De termen linken tevens naar gerelateerde documentatie, en een aantal hebben zelfs gerelateerde WordPress.tv links. Bovendien heeft elke term een “Send Corrections” link, zodat bezoekers suggesties kunnen doen als zij denken dat de uitleg verbetert kan worden. WP Glossary werd met veel enthousiasme ontvangen toen Norén de site op Twitter aankondigde.

Over Anders Norén

Norén, die recentelijk bij een nieuw bureau aan de slag is gegaan, is beter bekend vanwege zijn populaire minimalistische thema’s op WordPress.org. Zijn 17 thema’s hebben een cumulatieve beoordeling van 4.97 uit 5 sterren en meer dan 2.1 miljoen downloads. Hij ontwierp de WP Glossary site, schreef alle definities uit en dankt Thord Hedengren voor zijn feedback op het design en zijn redactionele assistentie.

Behoefte aan een verklarende woordenlijst in het Nederlands?

Wij hebben zelf ook een verklarende woordenlijst voor WordPress beginners gemaakt, alleen dan in het Nederlands! We werken de lijst regelmatig bij, zodat het uiteindelijk een complete referentie wordt. Zeker even een kijkje nemen dus!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.