Elementor lanceert Hello thema WordPress.org

Elementor lanceert Hello thema WordPress.org

Elementor heeft deze week hun Hello thema op WordPress.org gelanceerd. Na slechts een paar dagen heeft het thema al meer dan 10.000 actieve installaties. Het is in feite een blanco starter thema die 100% compatibiliteit met Elementor biedt.

Hello thema: geen out-of-the-box oplossing

Page builders met een grote user base hebben een grote impact op de WordPress thema markt. Trouwe gebruikers selecteren vaak eerst een page builder en kiezen daarna een thema uit een selectie die compatibiliteit biedt. Met meer dan 2 miljoen installaties en een gemiddelde beoordeling van 4.8 sterren op WordPress.org, is Elementor geen uitzondering. De laatste tijd zien we vooral veel thema’s die out-of-the-box al een sterk design hebben, en waarbij gebruikers niet al te veel keuzes hoeven te maken of met instellingen hoeven te rommelen. Hello doet het anders. Het werkt meer als een soort van leeg kanaal dat naar de Elementor pagina template bibliotheek leidt. Het screenshot van het thema laat een homepagina zien die is ontworpen in Elementor, maar het daadwerkelijke thema heeft heel weinig stijlen en ziet er niet uit als een out-of-the-box oplossing.

Na de installatie is de eerste stap om een pagina aan te maken en ‘Edit in Elementor’ te selecteren. Vanaf daar kunnen gebruikers verschillende landingspagina templates uit een bibliotheek installeren, of hun eigen layouts creëren.

Hello is overigens geen nieuw thema. Elementor bracht het al in maart 2018 uit op GitHub. Nu het op WordPress.org gehost wordt, kunnen gebruikers het veel makkelijker installeren. Ook kunnen ze automatische updates inschakelen.

Nadelen

Er zitten wel een aantal nadelen aan het Hello thema die een belemmering kunnen vormen voor de potentiele groei. Zo is toegang tot headers, footers en widgets beperkt tot Elementor Pro gebruikers. Ook is er nog geen uitgebreide ondersteuning voor WooCommerce pagina stijlen. Hoewel het thema wordt geadverteerd als WooCommerce compatibel, zien de webshop pagina’s er nog niet erg aantrekkelijk uit. Daar wordt echter wel aan gewerkt, net als aan een child thema.

Conclusie: Het primaire doel van het Hello thema is om compatibiliteit met de Elementor page builder te bieden. Maar ik zou het thema niet aanbevelen voor gebruikers die geen gebruik maken van Elementor.

 

Lees ook: Is Gutenberg het begin of het einde voor page builder plugins?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.