De beste gratis notificatie plugins voor WordPress

De beste gratis notificatie plugins voor WordPress

Of het nu gaat om zaken waarvan je de bezoekers van je WordPress site op de hoogte moet brengen, of je je bezoekers langer op je website wilt houden, notificatie plugins kunnen je op verschillende manieren helpen. Hoewel we in veel gevallen de voorkeur geven aan premium WordPress plugins, is daar natuurlijk niet altijd een budget voor. Daarom bespreken we in dit artikel de beste gratis notificatie plugins voor WordPress!

6 gratis notificatie plugins voor WordPress

#1. WP-TopBar

gratis notificatie plugins

Met de WP-TopBar plugin kun je een onbeperkt aantal ‘TopBars’ creëren, welke je boven- of onderaan je webpagina’s kunt plaatsen. Bij elke TopBar kun je allerlei instellingen configureren met betrekking tot waar en wanneer je de notificatie wil weergeven, bijvoorbeeld alleen op een bepaalde pagina of alleen wanneer de gebruiker naar beneden scrollt, of alleen voor mobiele gebruikers.

Meer info

#2. Top Bar

gratis notificatie plugins

De Top Bar plugin biedt je de meest simpele manier om een notificatiebalk met een custom link aan je website toe te voegen. What you see is what you get! Mocht je behoefte hebben aan extra features, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om de notificatiebalk alleen voor geregistreerde gebruikers weer te geven, dan kun je voor $12 de Pro versie van de plugin aanschaffen.

Meer info

#3. MailChimp Top Bar

gratis notificatie plugins

Met de MailChimp Top Bar plugin kun je een MailChimp opt-in formulier in een topbalk aan je WordPress site toevoegen. Daarmee kunnen je bezoekers zich abonneren op de MailChimp lijst van je keuze. De plugin bestaat uit een simpel JavaScript bestandje van slechts 4kb, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je WordPress site zwaarder wordt.

Meer info

#4. Storefront Top Bar

gratis notificatie plugins

Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor WordPress gebruikers met het WooCommerce thema Storefront. De plugin voegt twee widget area’s bovenin de header toe, waarmee je niet alleen meldingen kunt weergeven maar ook extra navigatieknoppen.

Meer info

#5. WPFront Notification Bar

gratis notificatie plugins

Wil je een eenvoudige melding over een actie, aanbieding of nieuwsitem weergeven? De WPFront Notification Bar plugin maakt dat heel makkelijk voor je. De notificatiebalk kan zowel bovenaan als onderaan de webpagina geplaatst worden. Er is een display on scroll optie en je kunt allerlei instellingen configureren, zoals het aantal seconden voordat de balk moet verschijnen en wanneer hij automatisch moet sluiten.

Meer info

#6. WordPress Easy Sticky Notification Bar

gratis notificatie plugins

De WordPress Easy Sticky Notification Bar plugin voegt een responsive sticky balk aan je site toe, ideaal om producten te promoten of de aandacht van je bezoekers naar je berichten te trekken. De plugin biedt ondersteuning voor Google Fonts en WordPress Multisite, en is erg gebruiksvriendelijk.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.